Program Kulturnog centra Zrenjanina do 3. novembra 2023.

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Promocija knjige „Ekologija kroz razgovore i saopštenja“

U četvrtak, 26. oktobra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana promocija knjige  „Ekologija kroz razgovore i saopštenja“ Vukomana Maksimovića.

Ovo je drugo izdanje knjige koja govori o tome kako spasiti Begej i sačuvati zelenilo grada i kako je časopis ekologa „Panonska zora“ postao časopis ekologa Vojvodine.

Pored autora na promociji će govoriti dr Zdravko Ždrale i Milosava Stašević, pesnikinja i ekolog. Moderator programa je Đorđo Prstojević. Promocija počinje u 18 časova.

Izložba Beogradske internacionalne nedelje arhitekture „Evropska nagrada za savremenu arhitekturu 2022.“

Izložba Društva arhitekata Beograda, manifestacije Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) – „Evropska nagrada za savremenu arhitekturu 2022.“ predstaviće se u Kulturnom centru Zrenjanina od 26. oktobra do 7. novembra. Na izložbi će se predstaviti  40  projekata koji su ušli u uži izbor nagrade Evropske unije za savremenu arhitekturu sa istaknutim radovima finalista i dva nagrađena projekta.

Svečano otvaranje zakazano je u četvrtak, 26. oktobra u 19 časova.

Više o izložbi: Nagrada Evropske unije za savremenu arhitekturu „Mis van der Roe“ (Mies Van Der Rohe Award) dodeljuje se svake druge godine, i njome se odaje priznanje kvalitetnoj arhitektonskoj produkciji u Evropi, i skreće pažnja na veliki doprinos evropskih profesionalaca, razvoj novih ideja i tehnologiju gradnje.

Na izložbi u Zrenjaninu biće predstavljeno 40  projekata koji su ušli u uži izbor, a posebno  će biti istaknuti radovi finalista i dva nagrađena projekta. Poseban segment izložbe činiće prikaz srpskih selekcija koje od 2009. godine redovno učestvuju u nominaciji za ovu prestižnu nagradu. Ispred Fondacije „Mis van der Roe“ kustos izložbe je Ivan Blasi.

Ova nagrada ima za cilj da neguje arhitekturu na dva značajna načina: podsticanjem povećanog kretanja profesionalnih arhitekata u celoj Evropskoj uniji, kao odgovor na transnacionalne narudžbine i kroz podržavanje mladih arhitekata koji započinju svoju karijeru. Kandidate za ovu nagradu predlaže velika grupa nezavisnih stručnjaka iz cele Evrope, kao i udruženja arhitekata. Svake dve godine, žiri bira dva pobednika: jednog koji dobija Nagradu Evropske unije za savremenu arhitekturu, kao priznanje konceptualnog, tehničkog i konstruktivnog kvaliteta, i drugog koji dobija Nagradu za mladog arhitektu. Svi nominovani radovi uvršteni su i u katalog nagrade i izložbu.

O  Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture (BINA)

BINA je osnovana 2006. godine kao društveno odgovorna manifestacija sa ciljem da  informiše, ukaže na i  edukuje stručnu i opštu publiku o savremenim arhitektonskim praksama. Istovremeno BINA  inicira zaštitu i očuvanje značajnog arhitektonskog nasleđe, i pokreće  inicijative u okviru kojih se unapređuje arhitektonska delatnost. Kroz niz programskih formata: izložbi, predavanja, pratećih programa i tematskih šetnji BINA se posvećeno bavi predstavljanjem kvalitenih ostvarenja koja su realizovana u ovoj oblasti, sa posebnim osvrtom na doprinos i domete  koji su naši arhitekti kao i inostrani autori postigli u sferi savremenog.

Bioskop Kulturnog centra Zrenjanina – „Čuvari formule“

U četvrtak, 26, petak, 27. i nedelju, 29. oktobra od 20 časova u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina prikazuje se novi film Dragana Bjelogrlića  „Čuvari formule“.

Trejler na linku.

Sinopsis: „U jeku hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović. Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu. Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. On predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna intervencija. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike.“

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina po ceni od 300 dinara, radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

Dečji program Kulturnog centra Zrenjanina

Svake subote u okviru dečjeg programa Kulturnog centra pratioci  i posetioci  Fejsbuk strane Kulturnog centra mogu da očekuju nova znanja, uputstva za savladavanje određenih veština, praktične savete, edukativne i zabavne sadržaje namenjene najmlađima. U subotu, 28. oktobra biće održana radionica  centra „Todorović“,  koju će voditi psihoterapeutkinja – Tanja Todorović.

Podsetnik – U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org 

Bioskop Kulturnog centra – matine

U nedelju, 29. oktobra na repertoaru bioskopa Kulturnog centra, u okviru matinea, od 11 časova prikazuje se dečji animirani film  „Nindža kornjače“. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

29. oktobar /11 č./„Nindža kornjače“/ sinhronizovan na srpski jezik

Žanr: akcija, animacija

Režija: Jeff  Rowe

Zasnovano na Nindža kornjače likovima koje su stvorili Peter Laird i Kevin Eastman

„Nakon što su se godinama krili od ljudi, braća Kornjače imaju plan da osvoje srca Njujorčana i da, čineći herojska dela, budu prihvaćeni kao obični tinejdžeri. Njihova nova prijateljica Ejpril O’Nil im pomaže da se izbore sa misterioznim zločinačkim udruženjem, ali ubrzo će imati pune ruke posla kada vojsku mutanata puste na njih.“ 

Tribina „Bezbednosna kultura kao aspekt edukacije mladih“

U okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 31. oktobra u 18 časova biće održana tribina „Bezbednosna kultura kao aspekt edukacije mladih“. 

Govore: Tanja Todorović, master defektolog za bolesti zavisnosti i sertifikovani psihoterapeut i Sretko Pjanović, nekadašnji šef odseka za sektaško ponašanje i neformalne društvene grupe uprave policije – PU za Grad Beograd. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik programa.

O tribini: Nakon tragičnih događaja u našoj zemlji kada je učenik osnovne škole iz Beograda usmrtio svoje drugove, javnost i celokupno društvo u Srbiji je ostalo zatečeno obimom i razmerama tragedije. 

Na ovoj tribini tražimo odgovore od stručnih lica kakva bezbednosna kultura treba treba da bude u društvu kad su u pitanju deca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Na koje izazove treba obratiti pažnju na putu od škole do kuće, koje negativne pojave i obrazci lošeg ponašanja alarmiraju školske psihologe i pedagoge, kao i nastavnike i roditelje da se dete ne uklapa u sredinu. Stručna pomoć koja se pruža u slučaju vrašnjačkog nasilja i mnoga druga pitanja iz aspekta bezbednosti dece, koja su neophodna roditeljima, učenicima i njihovim nastavnicima za pravilno odrastanje dece.

Koncert Nine Badrić

Koncert Nine Badrić čuvene pop pevačice sa velikim brojem objavljenih albuma i rado slušanih hitova biće održan na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 9. novembra.  Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni (u zavisnosti od mesta sedenja) od 2500 i 2800 dinara.

Informacije o prodaji karata: 023/566712 i 063/562783

Koncertna turneja Amire Medunjanin

Pripremite se za magičnu muziku, more suza, smeh, istinsku ljubav.

Amira Medunjanin stiže u Srbiju i održaće pet koncerata – 18. novembra u Zrenjaninu

U Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 18. novembra biće održan koncert Amire Medunjanin. Koncert se održava u okviru turneje koja će se održati od 15. do 20. novembra a Zrenjanin je jedan pet gradova u kojima će nastupiti ova poznata muzičarka na čijem se repertoaru nalaze muzičke numere, poznati hitovi i autorske kompozicije urađene u sevdah maniru sa elementima džeza.  Za Amiru se navodi da je «kraljica sevdaha» ili «bosanska Bili Holidej» koja svojim jedinstvenim glasom i muzikom koju stvara dugih 20 godina, širi neku magiju da joj se publika vraća iz koncerta u koncert…

Koncert počinje u 20 časova.

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin možete kupiti putem servisa Tickets.rs i na biletarnici Kulturnog centra  radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1500 dinara.

Više na: https://kczr.org/18-11-koncert-amire-medunjanin/

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px