Program Kulturnog centra Zrenjanina do 17. avgusta 2023.

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Koncert sastava Cross Atlantic Trio

Koncert  sastava Cross Atlantic Trio biće održan u ponedeljak, 7. avgusta u 21 sat u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Cross Atlantic sastavljen je od troje mladih i perspektivnih gitarista evropskog i američkog porekla koji su se okupili u Beču. Ansambl donosi mladalačku energiju i svež inventivni pristup repertoaru klasične gitare. Njihov jedinstveni način kombinovanja klasične tradicije sa kontrastnim stilovima savršeno odražava njihove komplementarne muzičke sposobnosti i ličnosti. Svaki član tria diplomirao je sa odličnim uspehom na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču,  2022 godine.

Oni su postavili za cilj da predstave prefinjen senzibilitet i pristupačnost klasične muzike široj, modernoj publici.

Trenutni projekat trija obuhvata špansku i brazilsku muziku, koji dobija konstantne pohvale kako kritičara tako i javnosti. Ovo je motivisalo ansambl da snimi i producira svoje debi album, planiran za izdavanje 2023 godine.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina pre početka koncerta po ceni od 650  dinara.

Više o sastavu: https://crossatlantictrio.com/home

Zrenjanin zove

U subotu, 12. avgusta u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina održaće se Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove“. Festival se organizuje  u okviru gradske manifestacije „Dani piva“ već 11 godina unazad. Svi poštovaoci i ljubitelji rokenrol zvuka, imaće priliku da pogledaju nastupe zrenjaninskih bendova Mist i  Instant Karma, beogradskog sastava TBK i kruševačkog benda „Keni nije Mrtav“. Popularne svirke, navedenih autorskih bendova, počinju u 22 sata. Ulaz je besplatan.

Organizator: Kulturni centar Zrenjanina. Pokrovitelj: Grad Zrenjanin. Prijatelji festivala: „PerSu marketi“, Kompanija Dijamant DOO.

Berza gramofonskih ploča

U nedelju, 13. avgusta  od 10 do 14 časova na Platou Kulturnog  centra Zrenjanina biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

Dani piva u Gradskoj bašti

U Gradskoj bašti u okviru manifestacije „Dani piva“ organizuju se dve predstave. 

Devetog avgusta na programu je autorski projekat Srđana J. Karanovića, predstava «Hajde da improvizujemo»  nastala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u Karanovićevoj režiji. Rađena je sa klasom glume u sedmom semestru, zasnovana na improvizaciji kao spontanoj igri u kojoj učesnici, poput dece koriste maštu da bi kreirali šta god požele. Sve što glumci budu izvodili na sceni nastaće tog trenutka pred prisutnom publikom. Igraju: Jovana Berić, Marta Bogosavljević, Luka Grbić, Teodora Dragićević, Andrija Đorđević, Đorđe Kadijević,Aleksa Marković, Nikola Mijatović, Iva Milanović i Mina Nenadović.

Trinaestog avgusta publiku očekuje kabaretska komedija «Šta muškarci/žene žele». Komedija govori  o muško-ženskim odnosima,  u kojoj se svako može prepoznati. Predstavu je režirala Mirjana Karanović a igraju Tijana Janković i Ivan Ivanov.

predstava 9. 8. 2023.

Obe predstave  počinju u 21 sat. Ulaz je besplatan.

Program organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa agencijom „Moj trag“.

„Zabavilište u Parkiću Plankiću“

U okviru gradske manifestacije „Dani piva“ u Plankovoj bašti pored Kulturnog centra Zrenjanina od petka 11.  do nedelje, 13. avgusta održaće se dečji program pod nazivom – „Zabavilište u Parkiću Plankiću“.

Raznovrsni sadržaji namenjeni najmlađima obuhvatiće niz  kreativnih i edukativnih radionica kao i zabavnih programa namenjenih dečjem uzrastu. Svi programi su besplatni. Imajući u vidu da je „Zabavilište“ i humanitarnog karaktera, simbolične ulaznice za učešće na radionicima su plastični čepovi koji će se donirati udruženju Čep za hendikep  i dečje stare stvari – igračke i knjige koje se poklanjaju  Crvenom krstu  u vidu donacije. Napravljene stvari na radionicama, ukoliko deca žele da ponesu kući, otkupljuju i po svojoj želji doniraju udruženjima:  Beta, Nurdor, Zelene šape i Crvenom krstu.

zabavilište plakat

Svu decu u parku očekuje voda kao poklon PerSu marketa.

Učesnike radionica očekuju  pokloni sponzora:  „PerSu marketa„ i  prodavnice sportske opreme i rekvizita „Ajron„ (Iron).

Petak,  11. avgust

Lokacija: Plankova bašta

18 časova –  Radionica za predškolce kreativne radionice ‚‚Iskrice‚‚

19 časova – Kreativna radionica ‚‚Luča ateljea‚‚ , uzrast dece od 3-15 godina

20 časova – Dečija predstava  – „U potrazi za malim princom‚‚ (Velika sala Kulturnog centra)

18:00-19:30 „Ajron“ (Iron)  – sportski poligon i školica sporta ‚‚Čigra‚‚

18 časova –  DICE – klub ljubitelja društvenih igara

Edukativni štandovi:  ‚‚Crveni krst‚‚ ‚‚Zelene šape‚‚ i ‚‚Prihvatilište za napuštene životinje‚‚

Subota,  12. avgust

Lokacija: Plankova bašta

10-13 časova –  Dečja pijaca

10 časova – Radionica OSŠ ‚‚9 maj‚‚  – uzrast dece od 3-15 godina

11 časova – Radionica štamparije ‚‚Diginet‚‚  – uzrast dece od 3-15 godina

12 časova – Cvećarska radionica ‚‚Čistoća i zelenilo‚‚ – uzrast dece od 3-15 godina

18:00-19:30 „Ajron“ (Iron)  – sportski poligon

Edukativni štandovi: ‚‚Crveni krst‚‚ ‚‚Zelene šape‚‚ ‚‚Prihvatilište za napuštene životinje‚‚

17:30  časova – Radionica: „Čitanjac sa bibliotekarima“

18:30 časova – Radionica grupe ‚‚Sovice mudrice‚‚ – uzrast dece od 3-15 godina

Nedelja,  13.avgust

Lokacija: Plankova bašta

Sportski dan

10-13 časova –  Adrenalin park

10 časova –  Golf klub ‚‚Žabalj‚‚

11 časova  – Veslački klub ‚‚Begej 1883‚‚ ergometri

12 časova  – Badminton klub ‚‚Banat‚‚

Nagrade ‚‚Ajrona“ (Iron) za nove nade

17 časova   -Kreativna radionica ‚‚Luča ateljea‚‚  – uzrast dece od 3-15 godina

18 časova – Radionica zrenjaninskog Narodnog muzeja –  uzrast od 4-15 godina

19 časova – NTC radionica  –  uzrast dece od 4-10 godina

20 časova  – Dečija predstava – Velika sala Kulturnog centra

Animacija predškolske dece kreativnog studija ‚‚Cekom‚‚

17 časova – DICE  –  klub ljubitelja društvenih igara

Edukativni štandovi: ‚‚Crveni krst‚‚ ‚‚Zelene šape‚‚ ‚‚Prihvatilište za napuštene životinje‚‚

Izložba „Beton“ Luke Drljana

Izložba slika Luke Drljana, likovnog umetnika iz Rume, predstaviće se zrenjaninskoj publici u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina od 17. do 29. avgusta. Svečano otvaranje postavke zakazujemo za četvrtak, 17. avgust u 19 časova.  Likovna celina pod nazivom „Beton“ sadrži 10 radova. Autor je u  svom dosadašnjem radu usmeren na  slikanje urbanih monumentalnih pejzaža prožetih hladnom atmosferom.

Ovim slikama pokušava da odgonetne uzajamni odnos između čoveka i njegovog veštački stvorenog okruženja.

O svojim radovima iz serije „Beton“, Luka Drljan je naveo sledeće:

„Kao motiv sam odabrao beton koji je najčešći industrijiski materijal za gradnju. Beton je korišćen kao osnova svakog savremenog objekta, te se u ovom kontekstu pokazao kao jedan od najprikladnijih motiva za prikazivanje ideje. Materijal siv i hladan savršen je simbol onoga što čini naše okruženje. Ukoliko zanemarimo ukrase, svetleće reklame i šarene fasade, shvatamo da je osnova svega niz sivih kutija. Radovi odišu oštrom geometrijom i islikanim čistim površinama. Ovakav način prikazivanja arhitekturu na slici transformiše u objekat. Gubi se upotrebna vrednost arhitektonskog objekta gde se više ne ukazuje  na sam motiv već na snagu doživljaja nove konstrukcije, samog motiva unutar slike.  Serija radova bazirana je na uzajamnom odnosu čoveka i njegovog okruženja kao i osećanja koje otuda proizilazi.“

Kraća biografija

Luka Drljan, rođen je 7. marta 1997. godine u Novom Sadu. Godine 2016. završava Srednju umetničku školu „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, odsek Dizajn grafike. Iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo. Osnovne studije završava 2020. u klasi profesora Gorana Despotovskog. Iste godine upisuje master studije slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, pod mentorstvom prof. dr Gorana Despotovskog. Redovno izlaže od 2015. godine. Do sada je ulagao na četiri samostalne i više grupnih izložbi. Dobitnik je prve nagrade na Rumskom likovnom salonu 2019. godine.

Manifestacija – Manatska bajka – leto u Gradskoj bašti 2023.

Manifestacija „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“, sedma po redu,  ove godine počela je 10. juna i trajaće do nedelje, 27. avgusta. U danima održavanja posetioci će  imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu koji se organizuju  u Gradskoj bašti.  Ponedeljak, petak i subota rezervisani su za  muzičke večeri, utorkom su vinske i pivske priče i degustacije uz muziku, sredom su zakazani multimedijalni programi, četvrtkom programi za decu koji se završavaju projekcijom dečjih  filmova a filmovi za najmlađe organizovaće se i nedeljom u večernjem terminu.

Programi su besplatni, većina počinje  u 20 časova osim dečijih koji su od 18 č.  i filmske projekcije, nedeljom  od 21 sat. Organizatori su  Kulturni centar Zrenjanina, IP Media 023 i Turistička organizacija a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.  

Program „Banatske bajke“ imaće pauzu u toku  „Dana piva“ kada je  u Gradskoj bašti predviđena organizacija pozorišnih predstava.

PROGRAM „BANATSKE BAJKE“

  1. 8. (ponedeljak) – 20 časova –   Kocert –  Miroslav Mile Dojkov, violinista, popularna umetnička muzika, evergrin, starogradska romansa, džez
  2. 8. (utorak) – 20 časova – Vinsko veče – predstavljanje  vinarije „Gnezdo“ iz Novog Bečeja  uz muziku trio  „Hand Made“ –
  3. 8. (sreda) – 20 časova – pozorišna predstava : „Pošto je beba?“ , žanr: komedija-monodrama, u izvođenju Velikog Teatra iz Jagodine
  4. 8. (četvrtak) – 18 časova –  Joga za decu i roditelje

                                      19 časova –  Predstava za decu: „Giga Razbibriga“  – Veliki teatar Jagodina

                                      21 sat –  Crtani film

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px