Program Kulturnog centra Zrenjanina do 11. aprila 2024.

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanin

Predstava „Vođa“ pozorišnog kluba „Gest“ iz Sečnja

Na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 6. aprila u 20 časova biće izvedena predstava „Vođa“ pozorišnog kluba „Gest“ iz Sečnja. Kako se navodi ova izuzetna produkcija obećava jedinstveno pozorišno iskustvo, spajajući klasiku Radoja Domanovića s kreativnim pristupom adaptacijom i režijom Zorice Novaković i Marka Vukosava. 

Publika će imati priliku da uživa u suptilnim nijansama humora i satiričnom osvrtu na društvo, karakterističnim za dela ovog velikog srpskog književnika.

U predstavi igraju: Luka Gaćinović, Saša Ćorković, Marko Samardžić, Olivera Marjanović, Snežana Novčić, Danimca Novčić, Bojana Samardžić, Milan Vukosav, Milan Bratić, Sara Radovanović, Sara Ćorković, Stefana Bodroža, Vukašin Ilić i Milovan Vučković. Ulaz je slobodan.

Pesničko veče Miroslava Aleksića

Tribina o pesmi,  pesničko veče Miroslava Aleksića održaće se u ponedeljak, 8. aprila sa početkom u 18 časova u Kulturnom centru Zrenjanina. Više od 30 godina aktivnog pesničkog rada Miroslava Aleksića, pored samog autora predstaviće poznati zrenjaninski pesnik Perica Markov i pesnikinja Dragica Stojanović. Moderator programa je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

O tribini – Tribina o pesmi je svojevrstan događaj na kome će naš ugledni pesnik Miroslav Aleksić kao jedan od najistaknutijih savremenih srpskih pesnika govoriti svoje stihove i predstaviti svoj tri i po decenije prisutan književni rad. 

Reč je o pesniku kulture koji u svojoj poeziji spaja tradicionalno i moderno, istoriju i svakodnevnicu, biblijske i antičke motive sa savremenim egzistencijalnim dilemama.

Veliki dečji kviz – “Sveznalice”

U saradnji Predškolske ustanove Zrenjanin i Kulturnog centra Zrenjanina, i ove godine,  organizovaće se  veliki dečji kviz “Sveznalice” pod sloganom „Znati, misliti, maštati – to je sve!“. Kviz će se održavati radnim danima u periodu od  8. do 15. aprila 2024. godine (8, 9, 11, 12. i 15. aprila), sa početkom u 9.30 časova u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. U kvizu učestvuju deca zrenjaninskih vrtića predškolskog uzrasta iz dvadeset četiri grupe u godini pred polazak u školu.

„Sveznalice“ su osmišljene sa ciljem da se na veseo i zabavan način, kroz igru podstakne dečja radoznalost, mašta, logičko razmišljanje, kao i razmena iskustava i znanja među učesnicima.

Sponzori kviza su: MIS- komerc d.o.o, Agro- dukat d.o.o i Erste banka.

Izložba Marine Ilić

Izložba Marine Ilić, diplomirane grafičarke i docenta na fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan u Beogradu pod nazivom Day by day otvara se u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina, 11. aprila u 19 časova.  Izložba je deo umetničkog projekta koja se bavi kodiranim podacima i  koji ostaju iza naših svakodnevnih aktivnosti, pretvarajući se u neka nova  značenja i poruke.

Prvi deo postavke su skulpture, drugi deo je video rad a treći deo izložbenog koncepta činiće dvodimenzionalni radovi – crteži i kombinovani kolaž. Izložba je otvorena do 23. aprila.

O autorki – kraći biografski zapis

Marina Ilić 2008. godine je završila studije grafičkog dizajna na Filum-u u Kragujevcu, 2019. doktorirala je višemedijsku umetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Učesnik je velikog broja kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Autorka je nekoliko samostalnih umetničkih projekata međi kojima izdvajamo:

2011. Razboj Venere, Dom omladine, Kragujevac
2012. FashionZilection, ZMUC, Zemun
2019. Immersed, Galerija NEON, Beograd
2022. Crying mirror, Centar za kulturu, Sopot
2020. dobitnik je prve nagrade – Gran Pri na bijenalu umetnosti na papiru i od papira, Kragujevac. Trenutno je Docent na fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan u Beogradu.

„Šta me opet snađe” – Monodrama – komedija Anđelke Stević Žugić

“Šta me opet snađe” nova monodrama – komedija glumice Anđelke Stević Žugić biće izvedena na Velikoj sceni  Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 15. aprila sa početkom u 20 časova.

Kako se navodi, kroz lik i sudbinu junakinje Jovanke Joke Jakovljević,  na duhovit, zabavan i pomalo ironičan način glavna junakinja  govori o večito aktuelnoj temi razvoda, o životu i izazovima sa kojima se žena u svojim kasnim tridesetim, nakon razvoda bori. Kroz čitav niz likova koje igra, Anđelka svojim već prepoznatljivim i izuzetnim glumačkim stilom ponovo potvrđuje zašto je omiljena komičarka regiona. Autor teksta je Nebojša Romčević, režiser je Petar Jovanović a muziku za predstavu uradio je Aleksandar Saša Lokner.

Karte po ceni od 1500 dinara prodaju se na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Više o prodaji karata na 023/566-712.

Koncert Lene Kovačević

Zrenjaninski koncert Lene Kovačević koja će nastupiti zajedno sa svojim muzičarima u Kulturnom centru Zrenjanina, održaće se u subotu, 20. aprila sa početkom u 20 časova.

Hitove koje znamo sa radija iz Srbije i regiona, ali i muzika koja je dospela na strane radio stanice kao „Kafe“ ili „Požuri“, publika će imati prilike da čuje uživo. 

U pitanju je posebno muzičko putovanje uz pesme „Samo da mi je“, „Dubine“, „Vejte snegovi“, „Leto je“ i mnoge druge, kao i tradicionalne pesme u posebnim aranžmanima zahvaljujući kojima Lena i njeni muzičari rasprodaju koncerte. Ulaznice po ceni od 1500 dinara prodaju se na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i onlajn na tickets.rs.

Lena Kovačević diplomirala je na čuvenom Muzičkom Konzervatorijumu u Amsterdamu. Nastupala je u Holandiji, Belgiji, Italiji, Austriji, Nemačkoj, SAD, na Kipru, Srbiji i regionu, i jedini je muzičar sa područja Balkana koji je bio pozvan na dodelu Britanskih muzičkih nagrada u Londonu kao poseban gost.

Predstava „Sećaš li se…“

Duodrama „Sećaš li se…“ biće izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 26. aprila sa početkom u 20 časova. Predstava je urađena u režiji i po tekstu Vesne Stanković, u njoj igraju Ljiljana Blagojević i Sonja Kolačarić koje su ujedno i saradnice na tekstu. Predstava daje dijalog dve glumice koje su u ulozi glumice, jedne u penziji a druge srednje dobi. Kako se navodi, u ovoj duodrami,  govori se o mladosti u vreme svoje mladosti i o mladosti u vreme svoje starosti, o umetničkim i drugim slobodama, o detaljima koje im ruže ili ulepšavaju svet.

Kao kod Godoa, gde vreme stoji, a svaki sekund je ispunjen, predstava podstiče publiku na smeh, setu, zapitanost i kolektivni odnos prema trajnim vrednostima.

Karte po ceni od 1200 dinara prodaju se od 3. aprila na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Bioskop Kulturnog centra Zrenjanina

U okviru 18. Turneje filmskog festivala „Slobodna zona“ u Kulturnom centru do 9. maja, svakog četvrtka,  prikazuje se po jedno ostvarenje selektovano od strane festivalskog žirija. U četvrtak, 4. aprila u 20 časova na programu je film „Crveno nebo“. Ulaz je slobodan. Više informacija o filmovima možete potražiti kako na festivalskom tako i na sajtu Kulturnog centra Zrenjanina.

U bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u toku aprila na matineu  prikazuju se tri dečja animirana i jedan igrani film. U nedelju, 7. aprila u 11 časova na programu je «Kung Fu panda 4» a u večernjem terminu od 20 časova film «Za danas toliko». Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra za projekciju od 11 časova po ceni od 250 dinara a za film od 20 č. ulaznica je 300 dinara. Dodatne informacije o prodaji karata možete potražiti na: 023/566-712. Više o filmovima pročitajte u nastavku.

Nedelja,  7. april – 11 časova – „Kung Fu panda 4“

O filmu:

„Ovog proleća, posle skoro decenije, ikona komedije Džek Blek vraća se svojoj ulozi Poa, najneverovatnijeg majstora kung fua na svetu, u urnebesnom novom poglavlju omiljene akcione komedije, Drimvorksove franšize, Kung Fu Panda 4. Nakon tri avanture koje prkose smrti, pobeđujući zlikovce svetske klase svojom neuporedivom hrabrošću i ludim borilačkim veštinama, Po, Zmajev ratnik (nominovan za Zlatni globus Džek Blek), pozvan je da se … već jednom odmori. Tačnije, izabran je da postane duhovni vođa Doline mira. To nameće nekoliko očiglednih problema. Prvo, Po zna o duhovnom vođstvu isto koliko i o paleo dijeti, a drugo, mora brzo da pronađe i obuči novog Zmajevog ratnika pre nego što preuzme svoj novi položaj. Da stvari budu još gore, nedavno je viđena zla, moćna čarobnica, Kameleonka (dobitnica Oskara Vajola Dejvis), mali gušter koji može da se pretvori u bilo koje stvorenje, bilo ono veliko ili malo. Kameleonka drži svoje pohlepne male oči uperene u Poov štap mudrosti, što bi joj dalo moć da ponovo prizove u carstvo duhova sve glavne zlikovce koje je Po pobedio. Dakle, Pou će trebati pomoć. Pronalazi ga (recimo?) u obliku lukavog, oštroumnog lopova Žen (dobitnica Zlatnog globusa Avkvafina), stepske lisice koja se zaista uvuče Pou pod kožu, ali čije će se veštine pokazati neprocenjivim. 

U svojoj potrazi da zaštite Dolinu mira od Kameleonkinih reptilskih kandži, ovaj čudni komični dvojac moraće da sarađuje. U tom procesu, Po će otkriti da se heroji mogu naći na najneočekivanijim mestima..“

Nedelja, 7. april – 20 časova –  «Za danas toliko»

O filmu:

«Spremanjem omiljenih mu kolača – čupavaca, Šarenci uspevaju da namame najstarijeg brata da dođe kući. Vreme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima. Naizgled obični letnji dani postaju neobični. Zaljubljeni u život, oni uzdižu realnost iznad tla, rasterujući tamne oblake vedrinom.»

Režija: Marko Đorđević

Uloge: Filip Đurić, Ivana Vuković, Nikola Rakočević, Goran Bogdan

Koncert Petra Graša

Koncert  Petra Graša biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 16. Maja sa početkom u 20 časova. Veliki hitovi, rado slušane melodije kao i uvek, obradovaće ljubitelje ovog poznatog muzičara. Karte se prodaju po ceni od 2500 dinara na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od srede, 20. Marta radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Informacije o prodaji karata: 023/566712 i 063/562783

Dečji program Kulturnog centra Zrenjanina – radionice

I ovog meseca svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra posetioci i pratioci  mogu da pogledaju uživo emitovanje ili snimak neke od radionica koje organizujemo u Zrenjaninu ili u nekoj od škola u okolnim selima. Radionice kao i uvek nude nova znanja, uputstva za savladavanje određenih veština, praktične savete, edukativne i zabavne sadržaje namenjene najmlađima. U subotu, 6. aprila termin od 10 časova rezervisan je za predstavljanje škole osnovnog programiranja i kreativnog razmišljanja „Kliker“ –   IT centra,  snimak gostovanja učenika jednog od četvrtih razreda OŠ «Đura Jakšić» u Zrenjaninu. 

Subota, 6. april rezervisani su za predstavljanje škole osnovnog programiranja i kreativnog razmišljanja „Kliker“ – IT centra  za decu i za snimak gostovanja učenika jednog od četvrtih razreda OŠ «Đura Jakšić» u Zrenjaninu.  Kako navode iz ovog računarskog centra drugari su sa nama imali priliku da zavire u kreativni svet 3D štampe i modelovanja na kome smo učili kako da koristimo 3D olovku i pomoću nje izradimo 2D i 3D predmete, kao i razne ukrase i bedževe. Takođe, pored toga, deca su uronila u svet pravljenja prve sopstvene igrice na Scratch platformi gde su se upoznala sa osnovama blokovskog programiranja. Ovakav vid programiranja polaznicima pruža šansu da razviju algoritamski način razmišljanja i da usvajaju upotrebno znanje kroz rešavanje delova koda i njihovog uklapanja u funkcionalnu celinu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px