Program Kulturnog centra Zrenjanina do 10. avgusta 2023.

Zrenjanin - Kulturni centar

ZROK fest

U subotu, 5. avgusta u okviru ovogodišnjeg ZROK festa nastupaju sledeći  bendovi „Uroš i nejaki“ (ZR) i „Živa i Nemac“ (ZR). Prošlog vikenda počeo je ZROK fest. Rokenrol svirke pod navedenim nazivom organizuju se  svake subote  i u avgustu u Amfiteatru Kulturnog centra od 22 sata. Ovogodišnji koncept organizovanja, nastupi i predstavljanja zrenjaninskih i gostujućih muzičara (bendova), pregled (muzičkih) aktuelnosti, izvođenje bendovskih hitova obogaćuje muzičku ponudu  ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima u okviru ovog letnjeg zrenjaninskog  rokenrol festivala koji iznova sadržajno usmerava pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac…

Ulaz je besplatan.

Organizator: Kulturni centar Zrenjanina. Pokrovitelj: Trgovinski lanac „PerSu“.

Detaljnije informacije na sajtu Kulturnog centra Zrenjanina: https://kczr.org/muzicki-program/

Koncert sastava Cross Atlantic Trio

Koncert  sastava Cross Atlantic Trio biće održan u ponedeljak, 7. avgusta u 21 sat u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Cross Atlantic sastavljen je od troje mladih i perspektivnih gitarista evropskog i američkog porekla koji su se okupili u Beču. Ansambl donosi mladalačku energiju i svež inventivni pristup repertoaru klasične gitare. Njihov jedinstveni način kombinovanja klasične tradicije sa kontrastnim stilovima savršeno odražava njihove komplementarne muzičke sposobnosti i ličnosti. Svaki član tria diplomirao je sa odličnim uspehom na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u  Beču,  2022 godine.

Oni su postavili za cilj da predstave prefinjen senzibilitet i pristupačnost klasične muzike široj, modernoj publici.

Trenutni projekat trija obuhvata špansku i brazilsku muziku, koji dobija konstantne pohvale kako kritičara tako i javnosti. Ovo je motivisalo ansambl da snimi i producira svoje debi album, planiran za izdavanje 2023 godine.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina pre početka koncerta po ceni od 650  dinara.

Više o sastavu na linku.

Dani piva u Gradskoj bašti

U Gradskoj bašti u okviru manifestacije „Dani piva“ organizuju se dve predstave. 

Devetog avgusta na programu je autorski projekat Srđana J. Karanovića, predstava «Hajde da improvizujemo»  nastala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u Karanovićevoj režiji.

Rađena je sa klasom glume u sedmom semestru, zasnovana na improvizaciji kao spontanoj igri u kojoj učesnici, poput dece koriste maštu da bi kreirali šta god požele. Sve što glumci budu izvodili na sceni nastaće tog trenutka pred prisutnom publikom.

Igraju: Jovana Berić, Marta Bogosavljević, Luka Grbić, Teodora Dragićević, Andrija Đorđević, Đorđe Kadijević,Aleksa Marković, Nikola Mijatović, Iva Milanović i Mina Nenadović.

Trinaestog avgusta publiku očekuje kabaretska komedija «Šta muškarci/žene žele».

Komedija govori o muško-ženskim odnosima,  u kojoj se svako može prepoznati. Predstavu je režirala Mirjana Karanović a igraju Tijana Janković i Ivan Ivanov.

Obe predstave  počinju u 21 sat. Ulaz je besplatan. Program organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa agencijom „Moj trag“.

Manifestacija – Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti 2023.

Manifestacija „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“, sedma po redu,  ove godine počela je 10. juna i trajaće do nedelje, 27. avgusta. U danima održavanja posetioci će  imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu koji se organizuju  u Gradskoj bašti.  Ponedeljak, petak i subota rezervisani su za  muzičke večeri, utorkom su vinske i pivske priče i degustacije uz muziku, sredom su zakazani multimedijalni programi, četvrtkom programi za decu koji se završavaju projekcijom dečjih  filmova a filmovi za najmlađe organizovaće se i nedeljom u večernjem terminu. 

Programi su besplatni, većina počinje  u 20 časova osim dečijih koji su od 18 č.  i filmske projekcije, nedeljom  od 21 sat. Organizatori su  Kulturni centar Zrenjanina, IP Media 023 i Turistička organizacija a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.  

Program „Banatske bajke“ imaće pauzu u toku  „Dana piva“ kada je  u Gradskoj bašti predviđena organizacija pozorišnih predstava.

Program „Banatske bajke“ u narednom periodu

  1. 8. (utorak ) – 20 časova – Vinsko  veče  – predstavljanje  vinarije „Filipovski“ iz  Jabuke  uz muziku  tria  „Hand Made“
  2. 8. (sreda) – 20 časova – Umetničko i zabavno veče –  Ervin Gazdag sa gostima,
  3. 8. (četvrtak) – 18 časova – studio „Cekom“ tematske animacije za decu

                                     19 č. –  Dečji centar „Smajli“  – kreativna radionica

                                     21 č. – Crtani film „Tom i Bob“

  1. 8. (petak) – 20 časova –   Koncert violiniste Miroslava Mileta Dojkova – na programu popularna umetnička muzika, evergrin, starogradske romanse i džez.
  2. 8. (subota) – 19 časova gostovanje udruženja“ Književna omladina Srbije“ iz  Beograda –

                                   predstavljanje autora udruženja

                                   –    20 časova –  Koncert „Bid Bend“,  Gagić i prijatelji

  1. 8. (nedelja) – 21 čas – Crtani film „Uskršnji zeka“

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022