Program Kulturnog centra Zrenjanina do 7. aprila 2023.

Zrenjanin – Kulturni centar

Tribina „Ishrana dece sa autizmom“

Tribina pod nazivom „Ishrana dece sa autizmom“  koja će se baviti problemima ishrane prvenstveno dece a i svih ostalih koji imaju neki oblik autizma, njihovoj pravilnoj ishrani i drugim specifičnim potrebama  održaće se u utorak, 28. marta u Kulturnom centru Zrenjanina. Govornici su: dr Milica Jačevski – lekar, Miloš Vojnović – defektolog OSŠ „9. maj“ i Sonja Zahorec predsednica udruženja za pomoć osobama sa autizmom „Plavi krug“. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina.

Program počinje u 18 časova.

O tribini

Tribina o problemima ishrane prvenstveno dece a i svih ostalih koji imaju neki oblik autizma , njihovoj pravilnoj ishrani i drugim specifičnim potrebama sa kojima se suočavaju roditelji i staratelji osoba sa autizmom,  biće tema o kojoj će govoriti dr Milica Jačevski lekar saradnik Saveza udruženja za pomoć osobama sa autizmom iz Beograda, Miloš Vojnović – defektolog i Sonja Zahorec predsednica udruženja za pomoć osobama sa autizmom „ Plavi krug “ iz Zrenjanina.

Organizatori tribine su Kulturni centar Zrenjanina, Klub nastavnika i roditelja Osnovne i srednje škole „9. maj“ i Udruženje za pomoć osobama sa autizmom Srednjobanatskog okruga „ Plavi krug “.

Tribina se organizuje u susret Svetskom danu autizma koji se obeležava 2. aprila.

Pozorišna komedija „Šećer je sitan osim kad je kocka“

Pozorišna komedija „Šećer je sitan osim kad je kocka“ biće izvedena u utorak, 28. marta u 20 časova na Velikoj sceni zrenjaninskog Kulturnog centra. Predstava je urađena po istoimenom komadu i u režiji  Nikole Pejakovića a glumačku ekipu čine Andrija Milošević, Aleksandra Tomić, Sloboda Mićalović i Viktor Savić.  Reč je o komičnoj priči o  bračnim odnosima u kojoj publika lako može da prepozna i svoju svakodnevicu  prateći priču,  deo  iz života jednog bračnog para  i njihove turbulentne odnose sa prijateljima, kumovima, komšija kao i međusobne partnerske svađe i mirenja. Predstava je prepuna glumačkih bravura i detalja koji će vas nasmejati do suza.

Predstava počinje u 20 časova.

Karata više nema u prodaji.  Predstava je rasprodata.

Bioskop Kulturnog centra Zrenjanina – Domaći igrani film „Munje opet“

Nakon 20 godina ljubitelje kultnog ostvarenja „Munje“ u režiji Radivoja Andrića a po scenariju Srđana Anđelića publici se predstavlja nastavak pod nazivom „Munje opet“ (Munje O5). Glavnu glumačku ekipu kao i u prvom delu čine Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Nikola Đuričko i Maja Mandžuka uz neka nova imena poput Jelisavete Seke Sablić i mlade glumice Ivane Zečević.

Film se prikazuje u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 30 i  petak, 31. marta,  u  subotu, 1.  i nedelju, 2. aprila u 20 časova.

Sinopsis

„Prošle su godine, a kod Popa i Mareta sve je isto: nema devojaka, nema keša, nema ni doživljaja. Kao i uvek, ne razumeju se sa svetom i novom muzikom koja vlada. Gojko cveta, kralj je Beča i uspešni muzički producent. Upravo je izbacio novi hit pevačice Mile Sile. Međutim, deo pesme je „pozajmljen“ od školskih drugara. Istovremeno velikodušni Gojko organizuje proslavu godišnjice mature u Beču jer velika većina odeljenja živi po svetu. Zna se ko jedini nije pozvan! Stare rane se ne zaboravljaju. Pop i Mare, bledi kao kreč, moraju u Beč. Na putu će sresti mlade šampione hemije i razne koloritne osobe/spodobe, među kojima i bivšu razrednu Smilju Torturu.“

Neka avantura počne, opet!

Trejler na LINKU.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 350 dinara.

Izložba fotografija „DNK refleksija“

U Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 30. marta u 19 časova biće otvorena izložba fotografija „DNK Refleksija“, Alberta Kečkeša. Izložba je deo fotografsko, naučnog i edukativnog projekta sa ciljem podizanja svesti o psima mešancima. Tema se predstavlja putem  20 delova, trodimenzionalnih  setova od  po  dve fotografije.  Alebert Kečkeš se bavi fotografijom   od 2013. godine, fotografiše životinje,  autorova uža specijalnost  je fotografija pasa.

O izložbi autor navodi sledeće:

„Fotografsko, nučno, edukativni projekat koji se bavi istraživanjem  DNK pasa mešanaca u čijem DNK materijalu je utvrđena procentualna zastupljenost pasa čistih rasa. Svi rezultati testiranja su prikazani na jednoj strani fotografije a druga strana fotografije prikazuje sam portret psa koji je ušao u program testiranja. Cilj izložbe fotografija pasa „DNK Refleksija“ je podizanje svesti o psima mešancima. Svi psi koji su ušli u program testiranja su iz prihvatilišta za napuštene pse sa teritorije Vojvodine.“

O autoru:

„Albert Kečkeš se fotografijom bavi od 2013. Fotografiše životinje, uža specijanost je fotografija pasa. Iza sebe ima dve samostalne izložbe fotografije pasa: „Humanizacija pasa“ (2020) i „DNK Refleksija“ (2022). Osvajao je nagrade na nekoliko fotografskih konkursa, izdvajamo 2. mesto na fotografskom konkursu lista „Zrenjanin“ (2016). Fotografije su mu objavljene u nekoliko svetskih časopisa izdvajamo:  Nacionalna geografija, Peeps, Estetika UK…“

Izložba je  dostupna javnosti do 18. aprila svakog dana od 8 do 20 časova.

Više o izložbi možete pročitati u recenziji Ivana Ristovića, istoričara umetnosti i kustosa Galerije Matice srpske na www.kczr.org

Dečji program Kulturnog centra Zrenjanina

U subotu, 1. aprila u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održaće se ekološka radionica sa Otilijom Buheker Ilić u OŠ “Dr Boško Vrebalov“ u Melencima.

Podsetnik

U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, „Persu marketi“ i prodavnica sportske opreme i rekvizita „Ajron“ (Iron.)

„Zečja akademija – nemoguća misija“

Tokom aprila četiri dečja animirana filma biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra. Filmovi se prikazuju nedeljom u 11 časova u okviru matinea. Cena ulaznice je 250 dinara.

U nedelju, 2. aprila, u susret uskršnjim praznicima na programu je dečji animirani film „Zečja akademija – nemoguća misija“.

O filmu: «Zečja škola je u stanju pripravnosti: Podmukli gradski zec Leo želi jednom zauvek da uništi Uskrs. U zaveri sa lisicama, on planira da uništi sva uskršnja jaja. Hoće li uskršnji zečevi Maks, Emi i njihovi prijatelji uspeti da ga zaustave? Uz pomoć njihove mudre učiteljice, madam Hermione, naši heroji moraju naučiti da ovladaju misterioznom tehnikom borbe i saznaju šta znači verovati nekome – čak i lisici.“

Tribina na temu „Negativan uticaj sekti“

Tribina „Negativan uticaj sekti“ biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 4. aprila u 18 časova. Na tribini govore: Sretko Pjanović nekadašnji šef odseka za sektaško ponašanje i neformalne društvene grupe uprave policije, PU za Grad Beograd i Ankica Dostanić sociološkinja. Namenjena je edukaciji stanovništva o  uticaju sekti, zakonskim okvirima u kojima policija i država deluju u cilju preventive negativnih uticaja delovanja sekti i njihovom  društvenom kontekstu. 

Predstava „One stvari“

Zbog velikog interesovanja, nakon februaraskog izvođenja, predstava „One Stvari“ vrlo aktuelna edukativna priča o životnim i seksualnim problemima bračnih partnera, protkana vrhunskim humorom koji fantastično dočarava Dragoljub Mićko Ljubičić biće ponovo izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 4. aprila sa početkom u 20 časova.

O predstavi se navodi sledeće:

„Predstava igra već celu deceniju sa velikim uspehom i imali smo priliku da upoznamo pozorišne posetioce koji su predstavu gledali i po 7 puta, dok su 2-3 gledanja sasvim normalna pojava.

Sam Dr.Agoljub o predstavi kaže: Kabare-seminar „ONE STVARI“ jeste predstava, ali je mnogo više – terapija. I to uspešna terapija, jer moja publika, odnosno moji „pacijenti“ posle završetka izlaze zadovoljni i nasmejani iz ordinacije… pardon, iz sale.“

O predstavi detaljnije pogledati na linku.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznica, u zavisnosti od mesta sedenja,  je 1200 i 1400  dinara.

17. turneja filmskog festivala „Slobodna zona“

U okviru ovogodišnje sedamnaeste turneje filmskog festivala „Slobodna zona”  u Kulturnom centru Zrenjanina u toku aprila prikazuju se tri igrana i jedan dokumentarni film. Turneja donosi najnovije  filmove koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Pažljivom selekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji su osvajali najveće nagrade i/ili pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija. U četvrtak, 6. aprila prikazuje se indijski dokumentrani film „Pisanje vatrom“. Projekcija počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan. Raspored projekcija za april možete pogledati na sajtu Kulturnog centra www.kczr.org

Dokumentarni film: „Pisanje vatrom“

U četvrtak, 6. aprila na repertoaru će biti dokumentarni film „Pisanje vatrom“, u trajanju od 92 minute. Režija:  Sušmit Goš, Rintu Tomas (Indija).

Snažan dokumentarni film o novinarkama u Khabar Lahariji, jedinoj indijskoj novinskoj organizaciji koju vode isključivo žene.

Žene Khabar Laharije, sve iz kaste Dalita („nedodirljivih“), spremaju se da pokrenu digitalno izdanje novina, iako mnoge nemaju struju kod kuće. Naoružane pametnim telefonima, glavna reporterka Mira i njen tim istraživačkih novinarki suočavaju se sa nekim od najvećih problema Indije – razotkrivanjem nemilosrdne diskriminacije žena i davanjem glasova potčinjenima u represivnom kastinskom sistemu. “Pisanje vatrom” beleži njihovu zadivljujuću odlučnost dok se međusobno osnažuju i pozivaju na odgovornost one koji su odgovorni za nepravdu. Film je savršeno predstavio kastni sistem u Indiji, star milenijumima, tradiciju, seksualno nasilje nad ženama i korupciju.

Izložba fotografija Dragana Teodorovića „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“

Izložba  fotografija Dragana Teodorovića „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“ biće otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 6. aprila u 19 časova. Izložena fotografska celina čuva uspomene na jedno veoma dinamično vreme, jaku  rokenrol scenu, govori o  stilu života,  opisuje način zabave i detaljno oslikava duh jedne epohe – osamdesete godine 20. veka. Pored muzičara, autorova pažnja posebno je usmerena ka publici i njihovoj emotivnoj i muzičkoj katarzi. Do sada je Dragan  Teodorović (Zeko)  imao 19 samostalnih izložbi,  izlagao na 12 kolektivnih, objavio šest monografija i dve knjige.

O autoru:

„Usvojivši rok stejdž i pozornicu kao svoje životno okruženje, Dragan Teodorović  počinje aktivno da beleži fotografskom kamerom najzanimljivije momente i atmosferu na koncertima, kao i energiju glumaca na pozorišnim daskama i filmu.  Rad sa grupom „Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra“ započinje 1999. godine, kada otpočinje i njegova profesionalna fotografska karijera (amaterska od 1985).

Fotografije su mu objavljivane u svim domaćim, kao i najprestižnijim svetskim časopisima i novinama: Rolling Stone, Playboy, Figaro, Madame, Le Monde, Corriere della Sera…“

Više o radu Dragana Teodorovića Zeka pogledajte na www.kczr.org

Izložba će biti otvorena  do 18. aprila svakog dana od 8 do 20 časova.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px