Revijalna priredba učenika doma srednjih škola „Angelina Kojić-Gina“ održana u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin - priredba učenika

U utorak, 16. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina održana je Revijalna priredba učenika srednjoškolskog doma „Angelina Kojić-Gina“. Pre početka same priredbe prisutnima se obratila koordinator vaspitne službe Olivera Ćirić.

Program koji je na priredbi prezentovan predstavljao je  deo aktivnosti koje se u domu realizuju tokom školske godine i sa kojima se naš dom takmičio na Pokrajinskim kulturno-umetničkim susretima domova učenika srednjih škola Vojvodine, popularnoj Domijadi, kao i drugih takmičenja na kojima naši učenici postižu zapažene rezultate.

Pored umetničkog programa posetioci su imali priliku da pogledaju bogatu izložbu učeničkih radova nastalih na likovnoj, keramičarskoj, novinarskoj i sekciji digitalne fotografije.

Revijalna priredba koja se tradicionalno održava svake godine prilika je da sredina u kojoj se nalazi naš dom bliže upozna naš rad, uspehe i sve ono što kao dom pružamo našim učenicima. Dok u školama učenici stiču znanja i spremaju se za svoja buduća zanimanja, u domovima učenika se posebna pažnja posvećuje kvalitetnom  provođenju slobodnog vremena gde, kroz razne sekcije, učenici imaju priliku da iskažu svoje talente i interesovanja.

Na ovogodišnjoj priredbi predstavili su se učenici recitatori Željana Kulauzov, Staša Sredojev i Dejana Pakaški, učenici-pesnici  i pisci Una Đurić, Anđelija Zubac i Ana Žilić, sjajni izvođači popularne i etno muzike Anđela Ćirić, Teodora Ristić, Lara Balaban, Vereš Ksenija, Jovanović Nina, Tornjoš Marija Magdalena, Saravolac Aleksandar, Harnoš Nikolina, Ljiljana Radić i Emilija Popov.

Zahtevnu folklornu  koreografiju „Igre iz Dimitrovgrada“  izveli su:

Milan Rošulj, Aleksandra Đuričin, Milica Šajinović, Isidora Savić, Stanislava Jovin, Una Đurić, Milica Bokinac, Anđela Maksimović, Cvejin Milana, Gajanović Milica, Vukov Dragana i Ludoški Mirjana. Autor koreografije Aleksa Šerbula i Milica Šainović.

Posebnu zahvalnost, na kraju priredbe priredila je vaspitna služba u znak petogodišnje uspešne saradnje sa KC Svetozar Marković i stručnim saradnikom Aleksom Šerbulom. Tačku modernog plesa otplesala je, ali i sama osmislila  Menda Mima.

Predstavili su se i članovi dramske sekcije izvođenjem humorističkog komada „Žene Kese“. U saradnji sa stručnom saradnicom Olgicom Trbojević Kostić učenice Bogdanov Vladislava, Ferenci Nikolina, Grujić Anđelina, Zubac Anđelija i Žižak Adrijana nasmejale su i zabavile publiku.

Program su osmislili vaspitači i stručni saradnici zaduženi za rad umetničkih sekcija:Jovana Solomun, Bisera Prodanov, Sonja Pašćan, Mirjana Đermanović, Aleksandra Todorov, Olivera Ćirić, Biljana Drinić, Sanja Kondić, Jovanka Providžalo i Nada Šrajer. Organizaciju programa osmislila je vaspitačica Ivana Starčević  uz tehničku podršku Bojane Pašić.

Bilo je ovo još jedno zapaženo  predstavljanje naše Ustanove.

Tekst: Vaspitačica Ivana Starčević, fotografije Dom učenika Angelina Kojić Gina

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px