U toku su poslednje pripreme za priključenje Stajićeva na kanalizacionu mrežu !

Zrenjanin - Stajićevo

Prve kuće u Stajićevu uskoro će biti priključene na kanalizacionu mrežu, potvrdio je za portal volimzrenjanin.com nekadašnji član Saveta Mesne zajednice Stajićevo Nemanja Milinković.

Meštani ovog sela, nadomak Zrenjanina, decenijama su čekali na kanalizaciju, a sada su se konačno stekli uslovi da ona i proradi.

fekalna stajicevo 005
fekalna stajicevo 008

-Po preuzimanju Saveta MZ Stajićevo, 2012. godine, aktivno smo učestvovali u rešavanju problema fekalne kanalizacije, što je jedan od kapitalnih poslova u selu. Kao odbornik Skupštine grada Zrenjanina u dva mandata lobirao sam da se ovaj problem reši i imali smo veliko razumevanje od strane lokalne samouprave – kazao je Nemanja Milinković.

Prema njegovim rečima, u prethodnom periodu je izrađen tehnički projekat i pribavljene su sve građevinske dozvole i saglasnosti.

-Čekalo se da se kanalizacija u susednoj Ečki poveže do kraja, jer se mi kačimo na to selo. Sada su se napokon stvorile sve mogućnosti da se i Stajićevo priključi na fekalnu mrežu i da počne njeno korišćenje – objasnio je Milinković.

Meštani ovog sela, nadomak Zrenjanina, decenijama su čekali na kanalizaciju, a sada su se konačno stekli uslovi da ona i proradi.Na elektro-mrežu je povezana crpna stanica broj 6, koja je najniža na slivu. Danas su, u prisustvu predstavnika seoskog rukvodstva na čelu sa predsednikom saveta Bojanom Janjićem, radnici Elektrodistribucije i JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina došli u Stajićevo da bi proverili ispravnost pumpi u toj crpnoj stanici i pokazalo se da je sve u redu.

fekalna stajicevo 006
fekalna stajicevo 010

-Naše selo broji oko 2000 stanovnika, a otprilike sto kuća će u prvoj fazi biti povezano na mrežu. Dosadašnja vrednost radova iznosi oko 12 miliona dinara, investitor je Grad Zrenjanin, a izvođač „Vodovod i kanalizacija“ – naveo je Milinković.

On je dodao da se u narednom periodu, kada je reč o većim projektima u selu, planira nastavak izgradnje kanalizacione mreže, a na proleće i asfaltiranje kompletne ulice Milinka Đorđevića.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *