U toku su poslednje pripreme za priključenje Stajićeva na kanalizacionu mrežu !

Zrenjanin - Stajićevo

Prve kuće u Stajićevu uskoro će biti priključene na kanalizacionu mrežu, potvrdio je za portal volimzrenjanin.com nekadašnji član Saveta Mesne zajednice Stajićevo Nemanja Milinković.

Meštani ovog sela, nadomak Zrenjanina, decenijama su čekali na kanalizaciju, a sada su se konačno stekli uslovi da ona i proradi.

fekalna stajicevo 005
fekalna stajicevo 008

-Po preuzimanju Saveta MZ Stajićevo, 2012. godine, aktivno smo učestvovali u rešavanju problema fekalne kanalizacije, što je jedan od kapitalnih poslova u selu. Kao odbornik Skupštine grada Zrenjanina u dva mandata lobirao sam da se ovaj problem reši i imali smo veliko razumevanje od strane lokalne samouprave – kazao je Nemanja Milinković.

Prema njegovim rečima, u prethodnom periodu je izrađen tehnički projekat i pribavljene su sve građevinske dozvole i saglasnosti.

-Čekalo se da se kanalizacija u susednoj Ečki poveže do kraja, jer se mi kačimo na to selo. Sada su se napokon stvorile sve mogućnosti da se i Stajićevo priključi na fekalnu mrežu i da počne njeno korišćenje – objasnio je Milinković.

Meštani ovog sela, nadomak Zrenjanina, decenijama su čekali na kanalizaciju, a sada su se konačno stekli uslovi da ona i proradi.Na elektro-mrežu je povezana crpna stanica broj 6, koja je najniža na slivu. Danas su, u prisustvu predstavnika seoskog rukvodstva na čelu sa predsednikom saveta Bojanom Janjićem, radnici Elektrodistribucije i JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina došli u Stajićevo da bi proverili ispravnost pumpi u toj crpnoj stanici i pokazalo se da je sve u redu.

fekalna stajicevo 006
fekalna stajicevo 010

-Naše selo broji oko 2000 stanovnika, a otprilike sto kuća će u prvoj fazi biti povezano na mrežu. Dosadašnja vrednost radova iznosi oko 12 miliona dinara, investitor je Grad Zrenjanin, a izvođač „Vodovod i kanalizacija“ – naveo je Milinković.

On je dodao da se u narednom periodu, kada je reč o većim projektima u selu, planira nastavak izgradnje kanalizacione mreže, a na proleće i asfaltiranje kompletne ulice Milinka Đorđevića.

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Први до вести из Зрењанина“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px