Prijem za predstavnike udruženja i članove porodica poginulih boraca u oružanim sukobima devedesetih

Zrenjanin – Dobrovoljno davanje krvi

Prijem za predstavnike udruženja i članove porodica poginulih boraca u oružanim sukobima devedesetih godina, povodom Dana državnosti Republike Srbije

Grad Zrenjanin, povodom Dana državnosti Republike Srbije, organizovao je danas tradicionalan prijem za predstavnike udruženja i članove porodica poginulih boraca u oružanim sukobima na prostorima bivše Jugoslavije, od 1991-1999. godine. Skup je počeo minutom ćutanja za poginule s teritorije grada Zrenjanina, kojih je pedeset trojica. 

U ime Grada Zrenjanina i gradonačelnika, s prisutnima su razgovarali pomoćnica gradonačelnika Marija Damjanović, načelnik Gradske uprave Nenad Domjeskov i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Jelena Dragić, koja je istakla da Grad Zrenjanin ne može i neće dozvoliti da izbledi sećanje na naše sugrađane, pripadnike vojske, policije i dobrovoljaca, stradale u ratnim sukobima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu. 
 
– Tuga za onima koji su dali život za otadžbinu je nemerljiva, vreme i godine je neće ublažiti, ali se lokalna samouprava, koliko je to svake godine u mogućnosti i u okviru svojih nadležnosti, trudi da pomogne i pruži finansijsku i svaku drugu pomoć, vama koji u svojim porodicama čuvate uspomenu na svoje najbliže, poručila je Dragić i dodala da je današnji susret bio prilika da im se još jednom oda dužna počast i evociraju uspomene, ali i da se porazgovara o problemima i mogućnostima da se pomogne članovima porodica i na neki drugi način. 

Grad Zrenjanin svake godine, na Vidovdan, organizuje pomen i odavanje počasti poginulima kod spomenika u centru grada, zajedno s garnizonom Vojske Srbije obeležava i Dan vojnih veterana, a poslednja inicijativa koja je realizovana jeste da jedna ulica u Stajićevu ponese ime Slaviše Kepića, pripadnika Vojske Jugoslavije, stradalog tokom NATO agresije na našu zemlju, 1999. godine. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. za sve koji su položili život u odbrani otadžbine od 1991 do 1999 treba odati pomen i zahvalnost setiti se i njihovih porodica koje suizgubile svoje najmilije to je ljudski ito nam čast nalaže

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022