Prijem kod Gradonačelnika povodom okupljanja “domaca”, studenata koji su završili akademske studije u našem gradu

Zrenjanin – okupljanje „domaca“

Podelite vest

Gradonačelnik primio nekadašnje “domce”, studente koji su završili akademske studije u našem gradu: Bilo je to lepo i bezbrižno vreme, Zrenjanin ostao u prelepom sećanju

Tradicionalno okupljanje “domaca”, studenata koji su završili akademske studije u našem gradu održava se tokom ovog vikenda. Tim povodom bivše studente koji su tokom školovanja boravili u studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“  i sadašnju upravnicu Tanju Dulović primio je u svom kabinetu gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Bivši studenti našeg grada dolaze na ovo okupljanje iz raznih krajeva i regiona kako Srbije tako i Evrope i sveta, a ovaj događaj je istovremeno svojevrsna promocija našeg Grada i visokih obrazovnih ustanova u našem gradu – Visoke tehničke škole strukovnih studija i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

Tako su danas na prijem kod gradonačelnika došli bivši studenti iz Novog Sada, Beograda Čačka, Gornjeg Milanovca, Bele Crkve, Pljevalja, Bijelog Polja, Bijeljine, ali i oni koji trenutno žive u Nemačkoj i Francuskoj. 

Predsednik organizacionog odbora okupljanja Goran Marinković zahvalio se gradonačelniku na prijemu.

– Pokrenuli smo  ovu inicijativu pre devet godina i ovo je četvrto okupljanje zaredom. Viđamo se na svake tri godine,ali moram napomenuti da to nije samo generacijsko okupljanje, već okupljanje više generacija koje su u jednom periodu zajedno živeli u studentskom domu grada Zrenjanina. Prijateljstva koje smo stvorili tih godina ostala su i dan danas. Dolaze nam drugari i studenti koji su rasuti po celom svetu i to je veličina i Zrenjanina i nas kao generacije – naveo je Marinković ukazavši da svi oni sa radošću iščekuju druženje, ali da  ima i suza kada se rastaju. 

Zahvalivši se na prijemu i gostoprimstvu gradonačelnika, Olivera Mlađenović iz Užica kazala je da su dani studiranja za njih bili najlepši, bezbrižni dani života.

– Svi smo bili isti, živeli smo u studentskom domu i delili smo i radosti i tuge, položene ispite i završene godine, bilo je to lepo bezbrižno vreme. I Zrenjanin nam je ostao u lepoj uspomeni gde svake treće godine dolazimo sa radošću – kazala je Mlađenović i navela da je studiranje u našem gradu doprinelo i novim prijateljstvima, saznanjima, iskustvima.
 Kazala je da se niko od njenih drugara nije promenio, zapravo, da oni jesu odrasli ljudi koji su kada dođu na ova okupljanja ponovo deca kakva su bili pre trideset godina.

Tekst: Ljiljana Stupar/Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

4 Comments

  1. Ja sam jedno vreme bio u st.domu Miša Predić u Zrexu. Trenutno sam u Finskoj. Pratio sam sve ovo preko drustvenih mreza. Moj imenjak i poznanik Marinkovic iz Prijepolja koji je organizator je član Palmine stranke.

  2. Divno ste nas ugostili, hvala vam na svemu,veliki pozdrav iz Gradske uprave pobratimskog Grada Bijeljine, posebno veliki pozdrav za koleginicu Ljiljanu Stupar!!!
    Dušanka Todorović

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022