Do kraja januara se možete prijaviti za povlašćeni gradski prevoz!

Zrenjanin – Povlašćeni gradski prevoz

Podelite vest

Gradonačelnik Zrenjanina raspisao je javni poziv za ostvarivanje prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada u 2023. godini.

Pravo na povlašćen gradski mogu ostvariti učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Zrenjanina, izuzev učenika Osnovne i srednje škole “9. maj” Zrenjanin i njihovih pratilaca, koji pravo na prevoz ostvaruju direktno na osnovu zakona.

autobus zrenjanin

Povlašćen prevoz mogu ostvariti i korisnici Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju “Naša priča” kao i njihovi pratioci, lica sa i preko 65 godina života i penzione penzioneri svih kategorija bez obzira na godine života.

U toj grupi su i nezaposlena lica preko 60 godina koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i osobe sa invaliditetom, bolesnici na dijalizi i lica sa transplantiranim organima, ratni vojni invalidi, mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata i učesnici rata posle 17.08.1990. godine.

Povlastice ostvaruju i dobrovoljni davaoci krvi koji su krv dali trideset i više puta, kao i davaoci organa.

Pravo se ostvaruje preko preduzeća Net Bus, Beogradska 22, Zrenjanin, kojem je povereno obavljanje komunalne delatnosti javnog linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Zrenjanina.

Rok za ostvarivanje prava na povlašćen gradski prevoz je do 31. januara 2023. godine, a rok za ostvarivanje prava na povlašćen prevoz za učenike osnovnih i srednjih škola, važi tokom kalendarske godine.

Pravo na povlašćen gradski prevoz podrazumeva izdavanje godišnje karte za javni prevoz putnika na teritoriji grada Zrenjanina i ne obuhvata troškove izrade legitimacije za povlašćen prevoz koju izdaje ovlašćeni prevoznik i njega snose korisnici.

autobus zrenjanin2

Za sve dodatne informacije kontakt telefon je: 023 3150183.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px