Do kraja januara se možete prijaviti za povlašćeni gradski prevoz!

Zrenjanin – Povlašćeni gradski prevoz

Podelite vest

Gradonačelnik Zrenjanina raspisao je javni poziv za ostvarivanje prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada u 2023. godini.

Pravo na povlašćen gradski mogu ostvariti učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Zrenjanina, izuzev učenika Osnovne i srednje škole “9. maj” Zrenjanin i njihovih pratilaca, koji pravo na prevoz ostvaruju direktno na osnovu zakona.

autobus zrenjanin

Povlašćen prevoz mogu ostvariti i korisnici Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju “Naša priča” kao i njihovi pratioci, lica sa i preko 65 godina života i penzione penzioneri svih kategorija bez obzira na godine života.

U toj grupi su i nezaposlena lica preko 60 godina koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i osobe sa invaliditetom, bolesnici na dijalizi i lica sa transplantiranim organima, ratni vojni invalidi, mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata i učesnici rata posle 17.08.1990. godine.

Povlastice ostvaruju i dobrovoljni davaoci krvi koji su krv dali trideset i više puta, kao i davaoci organa.

Pravo se ostvaruje preko preduzeća Net Bus, Beogradska 22, Zrenjanin, kojem je povereno obavljanje komunalne delatnosti javnog linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Zrenjanina.

Rok za ostvarivanje prava na povlašćen gradski prevoz je do 31. januara 2023. godine, a rok za ostvarivanje prava na povlašćen prevoz za učenike osnovnih i srednjih škola, važi tokom kalendarske godine.

Pravo na povlašćen gradski prevoz podrazumeva izdavanje godišnje karte za javni prevoz putnika na teritoriji grada Zrenjanina i ne obuhvata troškove izrade legitimacije za povlašćen prevoz koju izdaje ovlašćeni prevoznik i njega snose korisnici.

autobus zrenjanin2

Za sve dodatne informacije kontakt telefon je: 023 3150183.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022