Svake godine, početkom leta, zrenjaninska ulica Koče Kolarova izgleda prelepo [FOTO]

Zrenjanin - Ulica Koče Kolarova

Poslenjih 5 godina Zrenjanin definitivno postaje “zeleni” ili makar „zeleniji” grad nego što je to bio ranije. U prilog ovoj tvrdnji govore i činjenice da su na nekoliko lokacija u gradu zamenjena dotrajala stabla a negde su posađeni totalno novi drvoredi kao što je to bio slučaj u ulici Koče Kolarova.

Ovaj trend nije zaobišao ni manje sredine pa su tako i pojedina okolna sela dobila nove parkove sa posađenih stotinak sadnica kao što je to bio slučaj ove godine u Lazarevu (pročitajte opširnije ovde).

Da podsetimo, početkom 2019. godine Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo” je zasadilo, a Grad Zrenjanin iz budžeta platio sadnju 13 stabala „lampion drveta” (Koelreuteria paniculata) na više mesta u ulici Koče Kolarova koje danas dostižu svoju punu zrelost i negde svakog juna nas obraduju sa prelepim zeleno žutim krošnjama koje mnogi prolaznici često fotografišu.

Fotoreporter portala volimzrenjanin.com zabeležio je ove fotografije u petak 14. juna ove godine a one same govore više od reči…

Još jedan ukras ove ulice svakako je gradska kafana “Trpeza kod Šante” (kako se danas ovaj lokal zove – vlasnika Vlade Matića) a od istorijskih podataka izdvajamo da je nekadašnja čuvena “Šanta” osnovana 1915. godine i prvi put ozbiljno renovirana pre nekoliko godina (ako se ne varamo 2021. godine) kada je promenila naziv u “Branč restoran Šanta” kako se zove i danas.

Nekada ova ulica je celom svojom dižinom bila pokrivena kaldrmom (kamena kocka 10x10cm) da bi je gradski čelnici ipak u jednom trenutku uklonili in a njemo mesto postavili asfaltnu podlogu koje je i dan danas tu.

Danas, ovu ulicu krasi nekoliko zanatskih krojačkih radnji, savremeni pet šop, nova privatna stomatološka ordinacija, još čuveniji restoran “Domaćin” sa jednom od najlepših bašta u gradu, nove petospratnice, mesare, ribarnice, poslastičarnice i neizbežni kineski tržni centri.

Zubu vremena još uvek odolevaju i male banatske kuće koje su nekada bile sastavni deo svake ulice Velikog Bečkereka, Petrovgrada i danas Zrenjanina…

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px