JKP „Vodovod i kanalizacija“ – Prekid vodosnabdevanja zbog izgradnje tri merna mesta

Zrenjanin – JKP „Vodovod i kanalizacija“

Podelite vest

U cilju unapređenja vodovodne infrastrukture u četvrtak 8. decembra JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvodiće radove na izgradnji tri merna mesta na glavnom vodu vodovodne mreže u MZ „Zeleno polje“ i MZ „Dositej Obradović“, zbog čega će u jednom delu grada doći do prekida vodosnabdevanja od 9 do 16 časova.

U pitanju su kompleksni radovi na glavnom vodu vodovodne mreže, koji obuhvataju zamenu dela cevi glavnog voda, kao i ugradnju mernog uređaja i potrebne opreme kojima će merna mesta biti povezano sa SKADA sistemom za daljinsko upravljanje i kontrolu.

jkp vodovod zrenjanin 004

Pošto su u pitanju radovi na glavnom vodu, gde je optimalno vreme potrebno za izvršenje radova oko 8 časova, planirano je da radovi, zbog kojih će doći do prekida vodosnabdevanja, traju od 9 do 16 časova.

U vremenu izvođenja radova bez vode će biti teritorija MZ „Zeleno polje“, MZ „Dositej Obradović“ (naselja D2 i D3, ulice na potezu Beogradska – Pere Dobrinovića – dr Laze Kostića – Dositeja Obradovića, naselje Šećerana i Vardarska ulica do Mužljanskog mosta), MZ „Dolja – Crni šor“, Pančevačka ulica i radna zona Jugoistok 1 i 2.

Odmah po završetku radova voda će biti puštena u mrežu i u narednih 30 minuta doći će do normalizacije vodosnabdevanja u delovima grada koji će biti bez vode. Ukoliko radovi budu završeni pre predviđenog roka, ranije će biti obezbeđeno uredno vodosnabdevanje. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.

Izgradnja 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži koji će biti pokriveni SKADA sistemom za daljinsko prikupljanje i prenos podataka je prvi korak u unapređenju vodovodne infrastrukture u gradu, a cilj je da se formira telemetrijski sistem vodovodne mreže koji će stvoriti uslove da se merenjem količine protoka evidentiraju tehnički gubici vode u pojedinim zonama grada i na taj način planiraju dalje rekunstrukcije vodovodne mreže i preduzimaju određene radnje kako bi ti gubici bili eliminisani. Do sada je izgrađeno 9 mernih mesta u gradu.

Drugi korak jeste rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, odnosno najstarijeg dela iste. U toku je realizacija Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, radovi su završeni u naselju Ruže Šulman, trenutno se odvijaju u naselju Šumica, a u okviru ove faze planirana je zamena mreže u naseljima Mala Amerika, Centar i Karađorđev trg.

Cilj svih navedenih radova je da se smanje gubici u mreži što će dovesti do još kvalitetnijeg vodosnabdevanja u vidu dovoljnih količina vode stabilnog pritiska u mreži i manjeg broja kvarova koji prouzrokuju prekide u vodosnabdevanju.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se zahvaljuje na strpljenju i razumevanju svim sugrađanima koji će dok traju navedeni radovi biti bez vode.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022