Predstavljen Zakon o socijalnom preduzetništvu

Zrenjanin – Zakon

Podelite vest

Radni sastanak na temu „Primena Zakona o socijalnom preduzetništvu“, u organizaciji Vlade Vojvodine, održan je danas u Baroknoj sali Gradske kuće, a pisustvovali su načelnici Srednjobanatskog i Severobanatskog okruga, predstavnici lokalnih samouprava, nevladinog sektora i privrednici sa teritorije ta dva okruga.

Učesnike je najpre pozdravio načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Predrag Rađenović koji je  istakao da je današnji skup dobra prilika za upoznavanje sa Zakonom o socijalnom preduzetništvu i sagledavanje saradnje između Vlade AP Vojvodine, lokalnih samouprava i preduzetnika, između ostalog, u pronalaženju i osnivanju socijalnih preduzeća na teritoriji Srednjobanatskog i Severobanatskog okruga.   

Milivoj Linjački, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga istakao je u današnjem obraćanju da su mogućnosti koje pruža Zakon o socijalnom preduzetništvu velike, a da će današnje upoznavanje sa tim zakonom biti za sve od velikog značaja.

Skupu je prisustvoao i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji je kazao da se Zakonom o socijalnom preduzetništvu zaokružuje jedna celina i da ćemo imati zakonski okvir za socijalno preduzetništvo kada se bude primenjivao u svakoj lokalnoj samoupravi.

– Siguran sam da će Grad Kikinda, kao i druge lokalne samouprave znati da iskoriste ovaj momenat i da sve benefite koji Zakon donosi iskoristi, a da će preduzeća koja su socijalno odgovorna  znati da svojim projektima iskoriste sve mogućnosti i svojim poslovanjem, zajedno sa Vladom Vojvodine i lokalnim samoupravama, još više razviju socijalno preduzetništvo – rekao je Lukač.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da će od svojih sardnika zatražiti načine da se zakon primenjuje u našem gradu i podsetio da je Grad Zrenjanin već raspisivao konkurse za podršku preduzetništvu.

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine Branko Ćurčić  izrazio je zadovoljstvo što su načelnici okruga i predstavnici lokalnih samouprava naišli na razumevanje i i prepoznali značaj socijalnog preduzetništva i što su na taj način odlučili da se stvaraju povoljan ambijent za privrednike koji posluju po principima socijalnog preduzetništva i spoznaju kako da im pruže podršku.

Istakao je i da je Vlada Vojvodine u ovoj godini izdvojla 5,5 miliona dinara za sporovođenje javnih poziva namenjenim za podršku preduzećima koja posluju po principima socijalne ekonomije.

Inače, Zakon o socijalnom preduzetništvu usvojen je februara ove godine,a cilj tog zakona je stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj socijalnog preduzetništva, razvijanje svesti o značaju socijalne ekonomije i socijalnog preduzetništva i zadovoljenje identifikovanih društvenih potreba. Cilj ovog zakona je stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj socijalnog preduzetništva, razvijanje svesti o značaju socijalne ekonomije i socijalnog preduzetništva i zadovoljenje identifikovanih društvenih potreba.

Važno je napomenuti i da u Srbiji trenutno posluje oko 500 socijalnih preduzeća.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px