Predškolci vrtića ,,Cvrčak“ posetili prostorije Crvenog krsta Zrenjanin

Zrenjanin - vrtić ,,Cvrčak“ i Crveni krst

Deca i mladi su specifična ciljna grupa sa kojom mogu da se realizuju različite programske aktivnosti. Rad sa decom i mladima je izuzetno značajan jer predstavlja polaznu osnovu za stvaranje novih volontera, budućih humanitarnih radnika, humanih ljudi uopšte i usvajanju humanih vrednosti. Izgradnji tih ljudskih vrednosti Crveni krst posvećuje posebnu pažnju.

Crveni krst Zrenjanin i Predškolska ustanova Zrenjanin neguju dugogodišnju uspešnu saradnju u okviru koje se kontinuirano realizuju različite zajedničke aktivnosti na temu Zdravih stilova života, Difuzije – Širenja znanja o Crvenom krstu, Borbe protiv trgovine ljudima, Prve pomoći. Ova saradnja je još više učvršćena kroz realizaciju zajedničkog projekta ,,Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje – S osmehom u vrtić“.

U ovom uzrastu deca se sve više zanimaju za takmičarske igre, igre sa pravilima kojih se doslovno pridržavaju i uživaju u njihovom donošenju. Te su sledstveno tome sve aktivnosti koje edukovani volonteri i sardnici Crvenog krsta Zrenjanin  sprovode u radu sa decom ovog uzrasta igrolike.

Crveni krst Zrenjanin uvek rado bude domaćin polaznicima Predškolske ustanove Zrenjanin.

U duhu dobre saradnje započeta je i nova godinu, te su predškolci vrtića ,,Cvrčak“ sa svojim vaspitačicama posetili prostorije Crvenog krsta Zrenjanin. U okviru predavanja koje je bilo prilagođeno uzrasnoj grupi učesnika prikazan je kratki video snimak ,,Pomoćko“ a kroz razgovor učesnici su imali priliku da se upoznaju sa istorijatom Crvenog krsta, osnovnim principima i aktivnostima koje realizuju mladi u organizaciji.

Takođe, u cilju edukacije o rizičnim situacijama i adekvatnim merama opreza i zaštite u okviru Programa borb eprotiv trgovine ljudima realizovana je radionica “Druženje sa Mišom i Mašom” prilagođena uzrasnoj grupi učesnika.

Tekst i fotografije: Crveni krst Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022