Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao radove na gradskom stadionu

Zrenjanin – Igor Mirović obišao stadion

Mirović: Gradski stadion u Zrenjaninu u funkciji do kraja godine

Pokrajinska vlada obezbedila je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, 250 miliona dinara za drugu fazu radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, čime će taj grad dobiti stadion po UEFA standardima, kapaciteta 8.000 mesta, što će omogućiti da se organizuju i međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi.

igor mirovic u zrenjaninu 002
Rekonstrukcija stadiona u Zrenjaninu
igor mirovic u zrenjaninu 012
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović

„Nastavljamo sa izgradnjom, obnovom i rekonstrukcijom objekata sportske infrastrukture širom Vojvodine – u Inđiji, Mačvanskoj Mitrovici, Crepaji, a narednih dana počinju radovi na izgradnji sportske hale u Novom Kneževcu.

U Zrenjaninu zajedno sa lokalnom samoupravom realizujemo ovu veliku investiciju, koja će, prema uveravanju predstavnika izvođača radova, biti završena do kraja godine. Imamo garancije i obećanja da ćemo do tada stadion pustiti u funkciju. Sredstva su obezbeđena, procedure su za prve dve faze završene, treća nas očekuje u narednih 30 dana i nema razloga da taj posao ne obavimo onako kako smo planirali. Verujem da ćemo moći da se ponosimo stadionom i, pre svega, sportistima koji će ovde trenirati u narednom periodu. Minulih decenija u Zrenjaninu su stasavali neki od najpoznatijih sportista u našoj zemlji, pa ćemo moći da kažemo da smo stvorili uslove za uspehe takvih asova i u budućnosti“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova.

Zrenjanin je, prema rečima predsednika Mirovića, grad koji se ubrzano razvija i njegovi privredni potencijali jačaju.

„Očekujem da će i kompanija ′Linglong′ svoje prve gume isporučiti iz proizvodnih traka u prvoj polovini godine. To će biti snažan podsticaj za razvoj Zrenjanina. Očekujemo i snažan podsticaj iz Vlade Republike Srbije, o tome je govorio i predsednik Vučić – da će na kraju ove, a najkasnije na početku sledeće godine, početi izgradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada. Sa tim privrednim, infrastrukturnim razvojnim projektima, sa projektima koji su vezani za sport, za kulturu, moći ćemo da kažemo da smo ispunili sve što smo obećali i da smo pomogli Zrenjaninu da se razvija mnogo brže nego ranije“, istakao je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, Zrenjanin je privredni i društveni centar srednjeg Banata i važna privredna tačka budućeg razvoja čitave naše zemlje.

„Završetkom ovog stadiona dobićemo moderan i jedinstven sportski kompleks sa stadionom i dve hale, koji zadovoljava međunarodne standarde. Uz podršku Pokrajinske vlade, Grad Zrenjanin razvija se i u oblastima zdravstva, obrazovanja i kulture“ izjavio je gradonačelnik Simo Salapura.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Tekst: Pokrajisnka vlada

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. SVAKI KOMENTAR JE POHVALA JER I ZRENJANINU TREBA STADION ATLETSKE STAZE I SVA PRIPADAJUĆA INFRASTRUKTURA KOJA IDE UZ TO JER JE ZRENJANIN GRAD SPORTA VRHUNSKIH SPORTISTA IZ MNOGIH OBLASTI ZBOG TOGA I ZASLUŽUJE SVA OVA ULAGANJA NAŠA JE IVANA ŠPANOVIĆ BRAĆA GRBIĆ STanulov i mnogi drugi to zrenjanin zaslužuje

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022