Manifestacija „Mesec matice srpske u Zrenjaninu“ završena predavanjem „Miloš Crnjanski kao lirski pesnik“ u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin – Kulturni centar Zrenjanina

U okviru manifestacije „Mesec matice srpske u Zrenjaninu“ koja se organizovala u toku maja pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, u organizaciji Kulturnog centra i Matice srpske sinoć je završeno predavanjem na temu: „Miloš Crnjanski kao lirski pesnik“. Predavač je bio akademik Jovan Delić, redovni profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Moderator je bio Đorđo Prstojević urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

Profesor Delić kao jedan od naših najboljih pozanavalaca dela Miloša Crnjanskog govorio je o njegovim  poemama Stražilovo, Serbia i Lament nad Beogradom koje potvrđuju da je Crnjanski uzdigao poemu na sam vrh srpskog pesništva.

„Radujem se što sam danas ovde. Dolazio sam ovde pre dosta godina vrlo često, i imam lepa sećanja iz Zrenjanina, naročito sportska. Takođe se radujem što ću večeras probati da govorim nešto o Crnjanskom.

Crnjanski je, naročito u poslednje vreme, postao toliko privlačan za nauku o književnosti, da je samo institut za književnost i umetnost napravio 4 zbornika radova o Crnjanskom, a to nije dobio ni jedan pisac.“, rekao je profesor Jovan Delić.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022