Predavanje Društva arhitekata Zrenjanin – Vizuelni identitet grada – urbani mobilijar

Zrenjanin – Vizuelni identitet grada

U četvrtak, 2. marta 2023. godine, u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održano drugo po redu predavanje Društva arhitekata Zrenjanina koje će održati Milica Kovač, arhitekta, potpredsednica Udruženja. Naslov predavanja je „Vizuelni identitet grada –  urbani mobilijar”.

Urbani mobilijar kao urbana oprema ali i kao vizuelni motiv grada će biti predstavljen na predavanju kroz razne primere iz daljeg, ali i neposrednog okruženja.

vig 5

Na predavanju će biti reči o tome šta je ono što čini da se u nekom otvorenom prostoru osećamo prijatno i opušteno ili naprotiv izaziva kod nas osećaj nelagode ili strahopoštovanja. Šta je ono što definiše ili upotpunjuje procese i daje karakter nekom prostoru? Da li urbani mobilijar kao prateći element gradske strukture može da preoblikuje i unapredi neki prostor?

Često se ovi elementi zanemaruju, odnosno definišu kao sekundarni sadržaji iako realno zazumaju značajno mesto u oblikovanju samog prostora. Iz mnogobrojnih primera možemo spoznati da je urbani mobilijar ono što otkriva dušu grada, odnosno njenih stanovnika, njihovih karaktera, navika, interesovanja i načina života. To je ono što definiše nivo kulturnog i mentalnog statusa ljudi koji čine taj grad.

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022