„Pradevojčica” zrenjaninskih lutkara bez premca u većini kategorija na 54. susretu profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Nišu

Niš - Susret profesionalnih pozorišta lutaka

Na 54. susretu profesionalnih pozorišta lutaka Srbije koji je završen u četvrtak 7. decembra, održanom u Nišu od 4. do 7. decembra, Lutkarska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” bila je najuspešnija sa 9 nagrada, među 8 selektovanih lutkarskih predstava drugih pozorišta, sa svojom predstavom Pradevojčica, nastaloj prema istoimenom romanu Desanke Maksimović.

Stručni žiri ovog najprestižnijeg domaćeg festivala lutkarskih ansambala, u sastavu Magdalena Lupi Alvir, predsednica, Blagovesta Vasileva, članica, Ivana Nedović, glumica, doneo je jednoglasno odluku da zrenjaninskoj lutkarskoj predstavi Pradevojčica pripadnu sledeće nagrade:

– Specijalna nagrada za korišćenje sazvučja glasa, zvuka tela i prostora, bez instrumenata: NENADU KOJIĆU
– Glumačke nagrade: UNI BEIĆ (za ulogu Gave) i PREDRAGU GRUJIĆU (za ulogu Buka)
– Nagrada za kompletan vizuelni identitet: IRINI SOMBORAC
– Nagrada za najbolju dramaturgiju: MINI PETRIĆ
– Nagrada za najbolju režiju: SONjI PETROVIĆ
– Nagrada za najbolju predstavu u celini: GRAN-PRI
– Nagrada „Janko Vrbnjak” za najbolju animaciju: GLUMAČKOM ANSAMBLU
Kao i Nagrada dečijeg žirija za jednu od tri najbolje predstave festivala.

Ovim priznanjem u Nišu PRADEVOJČICA Lutkarske scene zrenjaninskog Pozorišta nastavlja niz osvojenih nagrada koji je započet u Zrenjaninu (april 2023.) na 72. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine sa nagradama „Tihomir Mačković“ za najbolju kreaciju lutaka (Irina Somborac) i „Ivana Mirkov Vlačić“ za najbolju likovnu obradu predstave (Irina Somborac), kao i sa učešćem na 30. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici (septembar 2023.), kada joj je pripala nagrada za najbolju scenografiju i najbolje rešenje lutaka (Irina Somborac) i Gran pri festivala.

Čestitamo našim glumcima-lutkarima, autorskoj ekipi predstave, scenskoj tehnici i rukovodstvu Lutkarske scene NP „Toša Jovanović”!

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Волим Зрењанин – лепша страна града“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px