Potpredsednik Pokrajinske vlade Žolt Sakalaš posetio Zrenjanin i srednju školu „Nikola Tesla“

Zrenjanin – Žolt Sakalaš

Podelite vest

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolt Sakalaš posetio školu „Nikola tesla“

Povodom završetka radova na obnovi dela fasade Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolt Sakalaš posetio je danas Zrenjanin.

zolt sakalas zrenjanin 001
Žolt Sakalaš i Simo Salapura

Najpre je, u kabinetu gradonačelnika, održan radni sastanak sa gradonačelnikom Simom Salapurom, kome su prisustvovali i Saša Santovac zamenik gradonačelnika, Snežana Vučurević pomoćnica gradonačelnika i Slaviša Vlačić član Gradskog veća.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolt Sakalaš rekao je nakon obilaska škole i razgovora sa direktorkom Marijom Servo da je zadovoljan postignutim rezultatima.

– Danas sam imao priliku da razgovaram sa gradonačelnikom Zrenjanina i njegovim saradnicima i složili smo se da ćemo i u budućnosti sarađivati jer je i ovaj projekat zapravo zajednički projekat gde smo učestvovali sa manjim delom sredstava  mi kao Pokrajina , a Grad Zrenjanin je dao većinu sredstava potrebnih za izvođenje ovih radova  – rekao je on i izrazio nadu da će i u budućnosti biti te saradnje što će doprineti boljoj opremljenosti škola i što bolje školske objekte.

Sakalaš je ukazao da mnogi školski objekti zahtevaju ulaganja i podsetio da je ove godine Pokrajinskom sekretarijatu na raspolaganju 175 miliona koja su i utrošena.

– Imamo 550 škola i još više škola na teritoriji Vojvodine  i trudimo se da uvažimo što više zahteva, a škole podstičemo da konkurišu, a kako su sredstva ograničena ove godine pomogli smo oko 60 škola. To je broj koji u suštini nije zadovoljavajući, ali je ipak značajan budući da je toliko školskih objekata obnovljeno. Sve škole treba da apliciraju jer moramo raditi fazno, nemamo sredstava da na celim objektima uradimo sanaciju, tako da neke škole koje su ove godine dobile sredstva mogu ponovo konkurisati. Sada planiramo budžet za sledeću školsku godinu i planiran iznoj je takođe 175 miliona dinara za ulaganja u školske objekte na teritoriji AP Vojvodine, ali ćemo priključiti još jednu konkursnu liniju koja se odnosi na izradu tehničke dokumentacije za izvođenje radova – rekao je on.

Gradonačelnik Simo Salapura rekao je da grad raspolaže sa ukupno 33 školska objekta o kojima vodi računa u smislu adaptacije, rekonstrukcije, saniranja objekata, a koji su uglavnom višedecenijske starosti i zbog toga su u pitanju velika sredstva za ulaganje.

– Konkretno, u slučaju obnove fasade škole „Nikola Tesla“, zajedničko ulaganje Grada i Pokrajinskog sekretarijata iznosi oko 15 miliona dinara, od čega je učešće Grada 12 miliona dinara. Iza nas sada vidimo  prelepu sliku, jedan vrhunski rad i ono što smo danas dogovorili jeste da naredne godine nastavimo radove na ovoj školi. Obzirom da su investicije velike, a radovi komplikovani i teški, neophodno je ovo raditi u fazama – naglasio je gradonačelnik Salapura.

Kako je naveo, ukupan obim investicija koje je Grad ove godine uložio u osnovne i srednje škole iznosi blizu 100 miliona dinara.

– To su ozbiljna sredstva koja se pre svega odnose na sredstva za energetsku sanaciju i tu mislim na zamenu kotlova u nekoliko škola čija je ukupna vrednost blizu 49 miliona dinara, a ostalo se odnosi na zamenu stolarije, na neophodne hitne sanacije i popravke na krovovima škola, ulaganja u fiskulturne sale – kazao je gradonačelnik Simo Salapura.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Tekst i opširnije: Ljiljana Stupar / zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px