Potpisan protokol saradnje između ETŠ „Jovan Trajković“ i Turističke organizacije grada Zrenjanina

Zrenjanin – Protokol saradnje

Podelite vest

Danas, 07. decembra, u prostorijama Ekonomsko trgovinske škole, potpisan je protokol saradnje između ETŠ „Jovan Trajković“ i Turističke organizacije grada Zrenjanina.

Cilj saradnje je edukacija i dobijanje neophodnih praktičnih veština đaka škole za vremena koja ih očekuju u oblasti turizma i hotelijerstva.

„Danas nam je izuzetno zadovoljstvo da ugostimo direktorku Turističke organizacije grada Zrenjanina. Mi kao ekonomsko trgovinska škola, školujemo đake za dve bitne stručne oblasti a to je ekonomija, pravo i administracija i kao drugo trgovina, ugostiteljstvo i turizam.

 Upravo za ovu drugu oblast izuzetno nam je važna saradnja sa Turističkom organizacijom ovog grada, i gde naši učenici stiču neophodna praktična znanja tokom obavljanja blok nastave u Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina.

ekonomska i turisticka sporazum 007
Sonja Marjanski Lazić

Zainteresovanost za ove smerove je izuzetno velika. Imamo popunjenost svih odeljenja svaki put kada dobijemo da upišemo po 30 đaka u odeljenju turističkog smera, i smatram da je ovo jedan dobar primer zajedničke saradnje gde ćemo negde zajedničkim naporima stvarati nove turističke vodiče. Tu je i Jaroslav sa kojim takođe zajednički radimo na tome, koji će u nekom narednom periodu nakon završetka škole u svojoj profesionalnoj karijeri prosto uticati na promovisanje turističke ponude ovog našeg grada.“, rekla je direktorka ekonomsko – trgovinske škole „Jovan Trajković“ Sonja Marjanski Lazić.

ekonomska i turisticka sporazum 008
Sanja Petrović

Direktorka Turističke organizacije grada Zrenjanina, Sanja Petrović, objasnila je kakav značaj ima ova saradnja:

„Turistička organizacija grada Zrenjanina je veoma rado prihvatila poziv ekonomsko – trgovinske škole „Jovan Trajković“ da učestvujemo u delu obavljanja njihove blok nastave, odnosno prakse smerova čija je povezanost sa turizmom velika. Uslovi na turističkom tržištu su veoma dinamični i skloni stalnim promenama.

Turizam je jedna od najbrže rastućih privrednih grana i veoma je bitno stalno ulagati u sebe, biti u koraku sa vremenom i sa promenama ali i raditi na sebi kako bi mogli biti kvalitetan i dobro obrazovan kadar koji će u budućnosti raditi u turističkim organizacijama, u avio kompanijama, na kruzerima, u zaštićenim prirodnim dobrima, i na svim mestima koja podrazumevaju turizam kao sam po sebi.

Deca koja su kod nas na praksi već tri nedelje, zaista su pokazala jedno veliko interesovanje i mi računamo da će oni biti jedan zamajac i neki novi duh u našim kolektivima kada budu završili svoje školovanje, a mi ćemo ih pozvati da nam se, na nekim još značajnim događajima, kao što su brojne manifestacije, sajmovi turizma i berze, priključe i da budu zajedno sa nama na svim tim događajima kako bi iz prve ruke osetili taj kontakt licem u lice sa klijentima i sa turistima i još više nadogradili svoje znanjem. Mi ćemo pozvati njihove profesore da odaberu najbolje među njima i time ih nagrade za sav trud i zalaganje koje oni pokazuju u svom školovanju. “

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. pozdravljam saradnju ekonomsko trgovinske škole i turističke organizacije grada zrenjanina na saradnji u oblasti praktične nastave za buduće turističke vodiče i buduće hotelijere kao odličan vid saradnje koji treba da slede i osstale škole i njima slični subjekti za praktičan rad svih zanimanja

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px