Posle 15 godina od ideje i tragičnog čekanja, Lazarevo dobilo semafor!

Lazarevo dobilo semafor!

U prošlosti veći broj saobraćajnih nezgoda, zbog neprilagođene brzine.

U naseljenom mestu Lazarevo, danas je postavljen i pušten u rad semafor na centralnoj raskrsnici. Tokom prethodnih godina, zbog neprijatnih situacija, ukazala se potreba za postavljanjem, i regulisanjem saobraćaja na ovakav način.

“Već duži period postoji potreba da se reši pitanje raskrsnice u centru Lazareva. Inače ovo je glavni magistralni put između Zrenjanina i Vršca, tako da je i sam promet kako automobila, tako i teretnih vozila veoma visok. U prošlosti smo imali saobraćajne nezgode, baš na ovoj raskrsnici, zbog neprimerene brzine. Razlog postavljanja je i bezbednosti đaka, od kojih su neki bili oštećeni u nesrećama, pa je iz godine u godinu, bila aktuelna i inicijativa kako roditelja, tako i Osnovne škole “Slavko Rodić”.

semafor lazarevo 001
Goran Grahovac i Nenad Joksimović

Razmatralo se da li će se postaviti semafor ili kružni tok, te je studija izvodljivosti je pokazala da je za ovu raskrsnicu bolje postaviti semafor. Kružni tok je bio obiman, i ukoliko bi se gradio, morali bi se izmeštati strujni i gasni vodovi”, pojasnio je odbornik, Nenad Joksimović.

“Ovo nije neka promocija, već potreba. Ljudi će se navići na semafor. Ne samo što je bezbednije, već je centar sela i lepši. Selo je počelo da se osavremenjuje, I poprimilo je infrastrukturno bolji izgled. Urađena je i nova raskrsnica, nakon 2005. godine, jer je raskrnica bila urušena, pogotovo iz ulica Ive Lole Ribara i Žarka Zrenjanina. Planiramo da mi kao mesna zajednica, uradimo dodatno osvetljenje na raskrsnici”, predstavio je portalu volimzrenjanin.com, Joksimović.

“Izvođač radova je “Invest inženjering”, iz Novog Sada, a vrednost investicije je 4,7 miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat za građevinarstvo, energetiku I saobraćaj je obezbedilo 3 miliona dinara, a ostatak novčanih sredstava je obezbedio grad Zrenjanin”. Projekat je uradila MZ Lazarevo. Semafor je trenutno na probnom radu, a  po završetku potrebnih studija i potrebnih dozvola, nadam se da će krenuti sa radom”, naglasio je Nenad.

Od planova za budućnost i sprovođenja projekata od strane mesne zajednice, Joksimović je istakao, rešavanje pitanja kanalizacije, a zatim naravno i nastavak uređenja centra, postavljanje behaton ploča, i uređenje oko eko česme, i oko hrama Svete Marine.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022