Izveštaj o trećoj redovnoj godišnjoj poseti spoljašnjih ocenjivača Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin

Zrenjanin - Opšta bolnica "Đorđe Joanović"

Treća redovna godišnja poseta spoljašnjih ocenjivača Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je obavljena 24.05.2023. godine od strane tima spoljašnjih ocenjivača koji čine Aleksandra Vračarić i Radoš Topalović. Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ Zrenjanin stekla je akreditacijski status na period od 7 godina, od 2019. do 2026. godine.

Redovna poseta obuhvata proveru usklađenosti rada zdravstvene ustanove sa standardima za akreditaciju u toku trajanja akreditacije i podrazumeva uvid u rad zdravstvene ustanove, pregled dokumentacije i planova za unapređenje kvaliteta.

U skladu sa tim, redovna godišnja poseta se sprovodi u cilju utvrđivanja načina na koji Zdravstvena ustanova održava utvrđeni nivo kvaliteta na osnovu koga je stekla sertifikat o akreditaciji.

Opšti utisak spoljašnjih ocenjivača nakon redovne posete:

„Opšti utisak redovne akreditacijske posete da se u ustanovi poštuju standardi i definisane procedure i uputstva za rad u skladu sa propisima. U ustanovi se obavljaju dijagnostički i terapijski postupci sa velikom posvećenošću pacijentima. Kontinuirano se unapređuju aktivnosti kojima se akcenat stavlja na bezbednost pacijenata i zaposlenih. Sa ciljem daljeg uspešnog rada i unapređenja primene akreditacijskih standarda neophodno je nastaviti sa doslednom primenom postojećih procedura, revizijom i izradom novih.

Od prethodne akreditacijske posete nabavljena je oprema od strateškog značaja za ustanovu (MR-u toku je opremanje adekvatnog prostora, novi CT, UZ aparati napredne tehnologije, instrumenti, i dr.).

Kontinuirano se radi na prijemu i edukaciji zaposlenih (65 lekara na specijalizaciji, nema deficita srednjeg medicinskog kadra (osim laboratorijskih i RTG tehničara).

Za pohvalu je višegodišnja posvećenost rukovodstva ustanove i svih zaposlenih procesu akreditacije, održavanje  postignutog nivoa i dalje kontinuirano unapređenje.“

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022