Izveštaj o trećoj redovnoj godišnjoj poseti spoljašnjih ocenjivača Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin

Zrenjanin - Opšta bolnica "Đorđe Joanović"

Treća redovna godišnja poseta spoljašnjih ocenjivača Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je obavljena 24.05.2023. godine od strane tima spoljašnjih ocenjivača koji čine Aleksandra Vračarić i Radoš Topalović. Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ Zrenjanin stekla je akreditacijski status na period od 7 godina, od 2019. do 2026. godine.

Redovna poseta obuhvata proveru usklađenosti rada zdravstvene ustanove sa standardima za akreditaciju u toku trajanja akreditacije i podrazumeva uvid u rad zdravstvene ustanove, pregled dokumentacije i planova za unapređenje kvaliteta.

U skladu sa tim, redovna godišnja poseta se sprovodi u cilju utvrđivanja načina na koji Zdravstvena ustanova održava utvrđeni nivo kvaliteta na osnovu koga je stekla sertifikat o akreditaciji.

Opšti utisak spoljašnjih ocenjivača nakon redovne posete:

„Opšti utisak redovne akreditacijske posete da se u ustanovi poštuju standardi i definisane procedure i uputstva za rad u skladu sa propisima. U ustanovi se obavljaju dijagnostički i terapijski postupci sa velikom posvećenošću pacijentima. Kontinuirano se unapređuju aktivnosti kojima se akcenat stavlja na bezbednost pacijenata i zaposlenih. Sa ciljem daljeg uspešnog rada i unapređenja primene akreditacijskih standarda neophodno je nastaviti sa doslednom primenom postojećih procedura, revizijom i izradom novih.

Od prethodne akreditacijske posete nabavljena je oprema od strateškog značaja za ustanovu (MR-u toku je opremanje adekvatnog prostora, novi CT, UZ aparati napredne tehnologije, instrumenti, i dr.).

Kontinuirano se radi na prijemu i edukaciji zaposlenih (65 lekara na specijalizaciji, nema deficita srednjeg medicinskog kadra (osim laboratorijskih i RTG tehničara).

Za pohvalu je višegodišnja posvećenost rukovodstva ustanove i svih zaposlenih procesu akreditacije, održavanje  postignutog nivoa i dalje kontinuirano unapređenje.“

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px