Poseta Gradu Zrenjaninu dve kineske delegacije, u svetlu nastavka privredne saradnje i projekata koji realizuju kineske kompanije

Zrenjanin - Poseta dve kineske delegacije

Grad Zrenjanin prethodne nedelje posetile su dve kineske delegacije, u svetlu nastavka privredne saradnje i velikih projekata koje kompanije iz te zemlje realizuju u Republici Srbiji, a u vezi su sa gradom Zrenjaninom.

Prvo je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, održao radni sastanak s predstavnicima kompanije “Šandong Hajspid grupa”, koja je počela radove na izgradnji autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Delegaciju je predvodio Džang Điančao, zamenik generalnog direktora i tom prilikom bilo je reči o namerama kineskih graditelja da gradilište autoputa bude otvoreno i u blizini Zrenjanina, odnosno da se istovremeno radovi izvode iz oba pravca – Beograda i Zrenjanina. Da li će to biti i realizovano zavisiće i od određenih odluka na republičkom nivou, ali su izvođači radova u ovom trenutku spremni i za takvu opciju. 

Već sutradan, Grad Zrenjanin posetio je Bao Šunđing, savetnik za ekonomske i komercijalne poslove u ambasadi Narodne Republike Kine u Srbiji i zajedno sa saradnicima održao sastanak s gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom. Sastanku su, ispred Grada Zrenjanina, prisustvovali i Cica Vučković, pomoćnica gradonačelnika, Predrag Stankov, direktor Regionalne privredne komore i Jovan Vukanović, šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave. Tom prilikom istaknuto je da, uz velike infrastrukturne radove, kao što je izgradnja autoputa, kineska strana prati i privredne aktivnosti u tom regionu i u tom smislu upriličena je i poseta Zrenjaninu, kao gradu sa značajnim ekonomskim potencijalima na trasi buduće najsavremenije saobraćajnice.

Gradonačelnik Salapura istakao je da obe posete idu u prilog privrednom napretku i ekonomskom razvoju grada Zrenjanina, koji dolaze s novim autoputem i u potpunosti menjaju ekonomsku sliku ovog regiona.

“Pred nama su brojni privredni i infrastrukturni projekti. Što se kineskih investitora tiče, najvažnije je da je počela izgradnja toliko očekivanog autoputa i da je “Linglong” pokrenuo proizvodnju u prvoj fazi, a Grad Zrenjanin i lokalna samouprava otvoreni su za svaku vrstu saradnje u okviru svojih nadležnosti”, ukazao je gradonačelnik.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Волим Зрењанин – лепша страна града“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px