Zrenjaninci, hajde da zajedno pomognemo Mihajlu Biliću (8) da ode na Svetsko i Evropsko prvenstvo

Zrenjanin - Mihajlo Bilić

Mihajlo Bilić, dečak iz Zrenjanina, rođen 20.01.2015. godine, član Šahovskog kluba “Aradac”, je dana 16.04.2023. godine u Novom Sadu, na “16. KADETSKO-OMLADINSKOM FESTIVALU ŠAHOVSKOG SAVEZA SRBIJE” osvojio prvo mesto i postao prvak srbije u šahu u grupi dečaka do 8 godina! Tim rezultatom se plasirao na dalje Evropsko i Svetsko prvenstvo, a takođe i obradovao sve ljubitelje šaha i sporta u Zrenjaninu!

Učenik je 2. razreda O.Š. “Petar Petrović Njegoš” iz Zrenjanina. Živi u petočlanoj uzornoj porodici Bilić, odnosno sa majkom Zoricom, ocem Đuricom, bratom blizancem Jovanom (koji je takođe veoma dobar šahista, trenira i nastupa u istom klubu sa bratom) i mlađom sestrom Marijanom! Od roditelja, dede i babe ima veoma veliku podršku!

Mihajlo je veoma vredan i talentovan mladi šahista, koji pleni svojim lepim ponašanjem i pojavom! U šahovsku školu Š.K. “Aradac” se upisao 2020. godine, zajedno sa bratom Jovanom, i do danas postigao je izuzetne rezultate u kadetskim, juniorskim i seniorskim konkurencijama! 

Poseduje visoku II šahovsku kategoriju (osvojio na kategornom turniru u Aradcu u dosta starijoj konkurenciji), nastupa u dve šahovske lige na dvojnoj registraciji, za ekipu Š.K. “Aradac” (Liga “Banat-sever”) i za juniorsku ekipu Š.K. “Aradac 2” (Liga “Severnobanatska zona 2023”)! U obe seniorske lige Mihajlo nastupa veoma uspešno, a prvu pobedu je je ostvario protiv seniora prošle 2022. godine! Dve godine za redom je prvak na opštinskim I okružnim pojedinačnim školskim prvenstvima, a ove godine je doneo i bronzanu medalju sa Republičkog školskog takmičenja Gradu Zrenjanin i O.Š. “Petar Petrović Njegoš”!

Trenutno trenira i vežba u šahovskoj školi šaha u Š.K. “Aradac” i sa fide majstorom Somborski Nebojšom, koji ga trenira i priprema za Prvenstvo Evrope u šahu, koje se održava septembra meseca ove godine u Mamai (Rumunija)!

Mihajlu je sada potrebna novčana pomoć kako bi otišao na Evropsko prvenstvo koje se održava u Rumuniji, kao i Prvenstvo sveta za mlade koje se održava u Egiptu. Osvajanjem 1. mesta i titule prvaka Srbije, šahovski savez Srbije Mihajlu finansira samo smeštaj u Rumuniji i Egiptu, bez troškova puta i pratnje roditelja.

Uplate novčanih sredstava u iznosu koliko ste u mogućnosti, na račun Š.K. „Aradac“ broj: 205-135563-23, “KOMERCIJALNA BANKA”AD, svrha uplate: Donacija za Mihajla Bilića, ili roditeljima Sinadinović Zorici i Bilić Đurici (na tekući račun ili u gotovini; kontakt na tel. broj: 0648612508 i 062392768) uz izdatu potvrdu o primljenoj novčanoj pomoći.

Novac neophodno prikupiti do 09. avgusta, jer je to krajnji rok za prijavu takmičara.

U nadi da ćete izaći u susret njihovim molbama i predlozima, unapred su Vam zahvalni!

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022