Dan sećanja u Stajićevu: položeni venci na spomen-česmu i otkrivena tabla s nazivom ulice Slaviše Kepića

Zrenjanin/Stajićevo – Slaviša Kepić

Slaviša Kepić, meštanin Stajićeva, tragično je stradao 3. maja 1999. godine u regionu Savine vode, zapadnom delu Kosova i Metohije, u toku NATO agresije na našu zemlju i bombardovanja južne srpske pokrajine.

Bio je u tom trenutku pripadnik Vojske Jugoslavije i imao svega dvadeset godina.

U znak sećanja na njega, na njegovo herojstvo i položen život na braniku otadžbine, a na inicijativu Slavišinih roditelja, Mesne zajednice “Stajićevo” i boračkih udruženja, Skupština grada Zrenjanina donela je odluku o preimenovanju dosadašnje Sremske ulice u tom selu u ulicu Slaviše Kepića.

Ta odluka simbolično je ozvaničena danas, otkrivanjem table s nazivom ulice, a povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO agresije na našu zemlju.

Tablu su otkrili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i predsednik Saveta MZ Stajićevo Bojan Janjić, u prisustvu roditelja Slaviše Kepića, predstavnika garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu, Srednjobanatskog okruga, lokalne samouprave, organizacija i udruženja i meštana Stajićeva, među kojima su bili i članovi OFK “Stajićevo”, u dresovima s brojem “9”, koji je, kao fudbaler, nosio i Slaviša Kepić

Prethodno je upriličeno polaganje venaca na spomen-česmu na južnom ulazu u Stajićevo, gde su počast poginulom pripadniku VJ odale delegacije Mesne zajednice Stajićevo, Grada Zrenjanina, Garnizona Vojske Srbije – Banatske brigade u Zrenjaninu, članovi porodice Kepić i Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca grada Zrenjanina. U ime Grada Zrenjanina, venac su položili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan i član Gradskog veća Marinel Mendrea.  

Obraćajući se prisutnima, Miloš Dukić, sekretar Udruženja jedinica za specijalne operacije u Savezu udruženja boraca Srbije, poručio je “da mi danas nismo sa našim Slavišom, ali on jeste, i ostaće sa nama”.  
“Slaviše nema dvadeset četiri godine, a imao je dvadeset. Hvala državi Srbiji što je vratilo dostojanstvo ovakvih ljudi, hvala i lokalnoj samoupravi i mesnoj zajednici, koje su to prepoznale i pomogle da se na ovakav način očuvaju sećanje i uspomene na Slavišu. Ne smemo otići sa ovog mesta, a dozvoliti da zaborav preplavi sećanja”, istakao je Dukić. 

Prigodnim rečima, prisutnima se obratio i predsednik Saveta MZ Stajićevo Bojan Janjić, nakon otkrivanja table s nazivom ulice Slaviše Kepića. Podsetio je da su inicijativu o promeni naziva pokrenuli roditelji, Savet mesne zajednice, udruženja boraca i zahvalio se svima koji su danas prisustvovali ceremoniji. 
 

Uz fotografiju, na spomen-česmi podignutoj u okviru uređene zelene oaze na ulazu u selo, stoji tekst “Slaviša Kepić – Kepa 1979-1999, poginuo hrabro i časno kao vojnik na braniku otadžbine”. Uz ime, simbolično je uklesana i fudbalska “devetka”, a spomen-česmu su podigli i okolni prostor uredili meštani Stajićeva.  

Tekst: Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

    • I ja sam radio sa njegovim ocem u Beku, tuzna priča ne poželeti nikome. Drago mi je da mu se selo odužilo i zhvalilo na neki način i da su ovim činom pokazali da ga neće nikad zaboraviti. NATO zlotvori koji seju smrt širom planete !

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022