Obeležen veliki jubilej – pola veka od osnivanja koronarne jedinice

Zrenjanin – Zrenjaninska bolnica

Podelite vest

Veliki jubilej50 godina od osnivanja Koronarne jedinice Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin, obeležen je 4. novembra u Baroknoj sali Gradske kuće svečanom akademijom.
Prusustvovali su eminentni stručnjaci iz ove oblasti, kao i lekari i medicinske sestre koji su kroz decenije rada doprineli radu i razvoju Koronarne jedinice zrenjaninske bolnice.
U ime Grada Zrenjanina prisutnima se obratio zamenik gradonačelnika Saša Santovac čestitavši jubilej lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima, higijeničarima, kao i svima koji su dali svoj doprinos u radu Koronarne jedinice.

Direktor Bolnice, dr Igor Kitaresku je istakao da 50 godina jeste veliki jubilej, čijim obeležavanjem sigurno koračamo u budućnost, stvarajući nove generacije stručnjaka spremne da odgovore svim izazovima. Čestitao je svima, pre svega zaposlenima u Koronarnoj jedinici, uz želje za i dalje profesionalne uspehe, stalno usavršavanje i održavanje zasluženog statusa u struci i društvu, a da se pri tome nikada ne sme zaboraviti da je sve podređeno jednom cilju – zdravlju i blagostanju ljudi. Dr Kitaresku je iskazao veliku zahvalnost svim građanima našeg okruga, lokalnim samoupravama, posebno Gradu Zrenjaninu, osnivaču, vladi APV, Ministarstvu zdravlja, i svim institucijama na koje se naslanjamo i nadovezujemo, sa zajedničkim ciljem unapređenja kvaliteta u zdravstvu.

dsc 5970

„Svečanom akademijom obeležavamo pola veka rada Koronarne jedinice u našem gradu.

Želimo da ukažemo na naše sugrađane koji su iskoristili  svoje znanje, umeće i energiju davne 1972. godine i  prepoznali potrebu za uvođenje intenzivne kardiološke nege, a sve u smislu što boljeg pružanja pomoći pacijentima obolelih od  akutnih kardioloških bolesti, prvenstveno akutnog infarkta miokarda“, rekla je dr Jelena Lukić Petrov, kardiolog, šef Koronarne jedinice i Pejsmejker centra Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

„Pre 50 godina osnovana je prva Koronarna jedinica u Vojvodini od tada se ljudi  koji su radili u Koronarnoj jedinici trude da  održe visok nivo i mi se  i dan danas nalazimo u vrhu srpske kardiologije. Tokom pola veka rada jedinice veliki broj ljudi je radio, prošlo je mnogo  pacijenata i spaseno je mnogo života. Rad u intenzivnoj jedinici je jedan od najtežih poslova u medicini i mislim da je ovo jedna divan jubilej, stoga treba odati veliku počast vim lekarima i sestrama koji su radili, koji sada rade i da damo podstrek onima koji dolaze“, istakla je dr Sanja Đurin načelnik Internog odeljenja.

Dr Uroš Bačić, kardiolog i šef Katetarizacione laboratorije istakao je da je pored impozantnog jubileja Koronarne jedinice, ovih dana i Katetarizaciona laboratorija obeležava mali jubilej – pet godina postojanja. Urađeno je 1500 intervencija u smislu invazivne hemodinamske obrade i oko 250 implantacija stentova.

Milena Stankov, viša medicinska sestra koja je učestvovala u osnivanju ove jedinice davne 1972. godine je podsetila kako je rad u Jedinici izgledao nekada.

Dr Jelena Lukić Petrov nas je kroz prezentaciju upoznala sa istorijatom, sadašnjim momentum Koronarne jedinice i planovima za budućnost.
Bečkerečka bolnica osnovana je davne 1769. godine, a na ovom mestu Bolnica se nalazi od 1895. godine.

dsc 5895

Svečanu atmosferu akademije upotpunili su svojim učešćem vokalni kvartet Vita Brevis i gudački kvartet Zrenjaninske filharmonije.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022