Obeležen veliki jubilej – pola veka od osnivanja koronarne jedinice

Zrenjanin – Zrenjaninska bolnica

Podelite vest

Veliki jubilej50 godina od osnivanja Koronarne jedinice Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin, obeležen je 4. novembra u Baroknoj sali Gradske kuće svečanom akademijom.
Prusustvovali su eminentni stručnjaci iz ove oblasti, kao i lekari i medicinske sestre koji su kroz decenije rada doprineli radu i razvoju Koronarne jedinice zrenjaninske bolnice.
U ime Grada Zrenjanina prisutnima se obratio zamenik gradonačelnika Saša Santovac čestitavši jubilej lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima, higijeničarima, kao i svima koji su dali svoj doprinos u radu Koronarne jedinice.

Direktor Bolnice, dr Igor Kitaresku je istakao da 50 godina jeste veliki jubilej, čijim obeležavanjem sigurno koračamo u budućnost, stvarajući nove generacije stručnjaka spremne da odgovore svim izazovima. Čestitao je svima, pre svega zaposlenima u Koronarnoj jedinici, uz želje za i dalje profesionalne uspehe, stalno usavršavanje i održavanje zasluženog statusa u struci i društvu, a da se pri tome nikada ne sme zaboraviti da je sve podređeno jednom cilju – zdravlju i blagostanju ljudi. Dr Kitaresku je iskazao veliku zahvalnost svim građanima našeg okruga, lokalnim samoupravama, posebno Gradu Zrenjaninu, osnivaču, vladi APV, Ministarstvu zdravlja, i svim institucijama na koje se naslanjamo i nadovezujemo, sa zajedničkim ciljem unapređenja kvaliteta u zdravstvu.

dsc 5970

„Svečanom akademijom obeležavamo pola veka rada Koronarne jedinice u našem gradu.

Želimo da ukažemo na naše sugrađane koji su iskoristili  svoje znanje, umeće i energiju davne 1972. godine i  prepoznali potrebu za uvođenje intenzivne kardiološke nege, a sve u smislu što boljeg pružanja pomoći pacijentima obolelih od  akutnih kardioloških bolesti, prvenstveno akutnog infarkta miokarda“, rekla je dr Jelena Lukić Petrov, kardiolog, šef Koronarne jedinice i Pejsmejker centra Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

„Pre 50 godina osnovana je prva Koronarna jedinica u Vojvodini od tada se ljudi  koji su radili u Koronarnoj jedinici trude da  održe visok nivo i mi se  i dan danas nalazimo u vrhu srpske kardiologije. Tokom pola veka rada jedinice veliki broj ljudi je radio, prošlo je mnogo  pacijenata i spaseno je mnogo života. Rad u intenzivnoj jedinici je jedan od najtežih poslova u medicini i mislim da je ovo jedna divan jubilej, stoga treba odati veliku počast vim lekarima i sestrama koji su radili, koji sada rade i da damo podstrek onima koji dolaze“, istakla je dr Sanja Đurin načelnik Internog odeljenja.

Dr Uroš Bačić, kardiolog i šef Katetarizacione laboratorije istakao je da je pored impozantnog jubileja Koronarne jedinice, ovih dana i Katetarizaciona laboratorija obeležava mali jubilej – pet godina postojanja. Urađeno je 1500 intervencija u smislu invazivne hemodinamske obrade i oko 250 implantacija stentova.

Milena Stankov, viša medicinska sestra koja je učestvovala u osnivanju ove jedinice davne 1972. godine je podsetila kako je rad u Jedinici izgledao nekada.

Dr Jelena Lukić Petrov nas je kroz prezentaciju upoznala sa istorijatom, sadašnjim momentum Koronarne jedinice i planovima za budućnost.
Bečkerečka bolnica osnovana je davne 1769. godine, a na ovom mestu Bolnica se nalazi od 1895. godine.

dsc 5895

Svečanu atmosferu akademije upotpunili su svojim učešćem vokalni kvartet Vita Brevis i gudački kvartet Zrenjaninske filharmonije.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px