Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine dodelio Gradu Zrenjaninu 3,7 miliona dinara!

Novi Sad - Pokrajinski sekretarijat

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg uručio je predstavnicima gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine ugovore za sufinansiranje izrade prostornih i urbanističkih planova, na osnovu sprovedenog konkursa za tu namenu u 2023. godini. Sa ukupno 20 miliona dinara, podržano je 15 planskih dokumenata, a novac su dobili gradovi Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Zrenjanin i Sombor i opštine Ruma, Novi Bečej, Žitište i Bački Petrovac. U ime Grada Zrenjanina, ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Erceg je ovom prilikom naglasio da Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine godinama podržava lokalne samouprave u izradi ovih važnih planskih dokumenata.

„To omogućava lokalnim samoupravama da određene delove naseljenih mesta i gradova, ili kompletna naselja, izmene u delu koji je neophodan za dalji razvoj kako porodičnog stanovanja, tako i industrije, čime se ubrzavaju procesi važni za unapređenje života u njima“, kazao je Erceg. Kako je naveo, Pokrajinska vlada će i u budžetu za 2024. godinu nastaviti sa kontinuiranom podrškom gradovima i opštinama u izradi ovih planskih dokumenata.

Na konkursu  su sredstva  dodeljena za najviše dva plana, koliko je dobio i Grad Zrenjanin – sa dva miliona dinara podržana je izrada Plana detaljne regulacije radne zone „Jugoistok II – E“, dok je nešto više od 1,7 miliona izdvojeno za Izmene i dopune Plana generalne regulacije naseljenog mesta Ečka. I ovi planski dokumenti doprineće privrednom razvoju grada i privlačenju novih investicija, jer se tiču proširenja najveće gradske poslovne zone, ali i razvoja i novih sadržaja najbližeg naselja industrijskoj zoni „Jugoistok“ – naseljenog mesta Ečka.

Izvor i foto: Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px