Pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu održao Prezentaciju programa i mera razvoja podrške poljoprivredi u prostorijama PSS Zrenjanin

Zrenjanin - PSS Zrenjanin

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je juče, 29. februara, organizovao Prezentaciju programa i mera razvoja podrške poljoprivredi. Prezentacija se održala u dva termina na dve lokacije.

Prva je bila u Mesnoj zajednici Melenci u terminu od 15:30 časova, a druga je bila u prostorijama Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin u terminu od 18 časova, u prepunoj sali gde su sva mesta bila popunjena.

„U saradnji sa gradskom upravom, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo danas u prostorijama Poljoprivredne stručne službe vrši prezentaciju, koja je zamišljena kao interakcija, konkursnih linija koje će biti raspisane za ovu godinu. Raspisivanje se očekuje već početkom sledeće nedelje. Poljoprivredni proizvođači će biti upoznati sa svim konkursnim linijama, i očekujemo brojna pitanja i jedan dijalog da vodimo sa poljoprivrednim proizvođačima.

U Melencima je već održana prezentacija tokom današnjeg dana, i bilo je izuzetno radno i sa puno pitanja i onoga što proizvođač treba da ispuni da bi dobio sredstva povraćaja sredstava od Pokrajinskog sekretarijata.

Danas će govoriti predstavnici Pokrajinskog sekretarijata Dragica Ilić, Marinela Zagorac i Petar Samolovac. Pozvani su proizvođači sa teritorije grada Zrenjanina, iz naseljenih mesta, savetodavci su učestvovali u pozivanju, dakle svi oni koji sarađuju sa nama. “, rekla je direktorica Poljoprivredne stručne službe Kristina Salapura.

„Ovom prilikom želimo da upoznamo sve naše poljoprivrednike sa novinama i merama koje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ove godine objavljuje prvi put, i naravno sa svim onim na čega su oni već navikli od nas. To su neke standardne mere koje su se pokazale kao jako dobre i daju jako dobre rezultate.

Imamo tri programa koja su ključna za Pokrajinski sekretarijat. Konkretno što se tiče fizičkih lica odnosno poljoprivrednih gazdinstava, uglavnom su to programi za ruralni razvoj i za zemljište. Iz ta dva programa biće pušteno nekoliko konkursnih linija i najznačajnije što bih izdvojila jeste podrška mladim poljoprivrednicima, to je konkurs koji već standardno i tradicionalno od 2017. godine raspisuje sekretarijat, i to je nekih 200 miliona dinara, i to je neka vrsta startap konkursa.

Ono što je još važno jesu konkursi za fizičku imovinu, konkursi za preradu, konkursi za navodnjavanje, i to je sve nešto na čega su naši poljoprivrednici navikli, i sve od toga im je neophodno, i mi smo tu da im pružimo podršku maksimalno koliko možemo.“, rekla je Dragica Ilić, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px