Pokrajinska vlada pomaže građane sa 50 miliona dinara za nabavku energenata!

Zrenjanin – Pokrajinska vlada

Podelite vest

Pokrajinska vlada izdvojila je 50 miliona dinara za nabavku energenata za socijalno ugroženo stanovništvo na teritoriji AP Vojvodine.

Ovom merom podrške biće obuhvaćeno 3.330 najugroženijih domaćinstava, koja će dobiti vaučere od 15.000 dinara, koje će moći da iskoriste za plaćanje računa ili za refundaciju troškova za kupovinu ogrevnog drveta, uglja, peleta ili mazuta.

Pomoć će biti upućena opštinama koje ne mogu samostalno da obezbede sredstva za pomoć socijalno najugroženijim građanima, koji zbog visoke cene energenata nisu u mogućnosti da prevaziđu poteškoće u vezi s nabavkom ogreva pred predstojeću zimu.

pokrajina pomaza za grejanje

Opštine kojima će biti upućena pomoć su: Bela Crkva, Kovin, Alibunar, Plandište, Novi Bečej, Sečanj, Žitište, Nova Crnja, Novi Kneževac, Kanjiža, Senta, Ada, Čoka, Mali Iđoš, Apatin, Bač i Vrbas. Subvencije će biti realizovane prema kriterijumima i prioritetima koje će definisati centri za socijalni rad u tim opštinama.

Pokrajinska vlada zadužila je i Direkciju za robne rezerve AP Vojvodine da lokalnim samoupravama u  AP Vojvodini isporuči 35.000 paketa pomoći u hrani i sredstvima za higijenu za socijalno ugroženo stanovništvo. Pomoć u ukupnoj vrednosti od 85 miliona dinara biće upućena u 32 opštine u Vojvodini.

Na današnjoj sednici doneto je rešenje da se Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka” u Subotici usmeri 19,7 miliona dinara za nabavku nedostajuće opreme – minibusa sa invalidnom rampom, opreme za kuhinju i kreveta.

Izvor: Pokrajinska Vlada APV

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022