Gradonačelnik Zrenjanina i pokrajinski sekretar Aleksandar Sofić obišli radove u zoni „Jugoistok“

Zrenjanin - Pokrajinski sekretar Aleksandar Sofić

Podeli vest:

Gradonačelnik Simo Salapura obišao je danas, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandarom Sofićem, radove na izgradnji saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom u Radnoj zoni „Jugoistok“ II-B.

Sekretar Sofić podsetio je da je pokrajinska Vlada i prošle, kao i ove godine finansirala opremanje industrijskih zona, a da je i za sledeću godinu planirano opremanje industrijskih zona u lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine.

– Sve to činimo u cilju privlačenja novih, kako domaćih tako i stranih kompanija, kako bismo povećali životni standard naših sugrađana, što je praktično i osnovna uloga same pokrajinske administracije. Današnjom posetom Zrenjaninu vidimo da u zonama posluje dvadesetak kompanija i pored toga što je Zrenjanin već sada industrijski centar sa početkom izgradnje auto – puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad postaje još zanimljiviji novim privrednicima, novim privrednim društvima i novim. Želimo da budemo spremni i upravo zbog toga smo opremili ovu zonu –  rekao je sekretar Sofić i istakao da Vlada Vojvodine i u narednom periodu planira da investira u Zrenjanin i dodatno pripremi industrijske zone u našem gradu kako bi svi koji su zainteresovani za ulaganje što lakše došli, izgrade proizvodne pogone i zaposle nove ljude.

Gradonačelnik je po obilasku radova rekao da površina industrijskih i radnih zona na teritoriji Grada Zrenjanina iznosi blizu 5.000 hektara gde posluje više od dvadeset stranih investitora, a koji upošljavaju 7.500 zaposlenih.

– Trenutno se nalazim u industrijskoj zoni Jugoistok II – B gde smo zahvaljujući podršci Vlade AP Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju dobili sredstava da možemo fazno da krenemo u opremanje industrijske zone II – B koja se prostire na ukupno 87 hektara – pojasnio je gradonačelnik.

Naglasio je da je važno reći i da na tom prostoru posluju velike kompanije poput Ling Longa, koji znači razvoj za Zrenjanin za Banat i koja predstavlja novu razvojnu šansu.

– Ono što ovu radnu zonu izdvaja i  što joj daje komparativnu prednost jeste da se nalazi u blizini buduće trase auto puta što će naravno doprineti da se novi potencijalni investitori zainteresuju za zemljište koje smo počeli da opremamo, a kao što sam rekao uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju – izjavio je gradonačelnik.

Slobodan Milin iz „Ekogradnje“, preduzeća koje je izvođač radova, kazao je da su trenutno pri kraju završni radovi na saobraćajnici dužine 650 metara.

– Urađena su tri asfaltna sloja, ostalo je još da se izgrade trotoari sa obe strane i završetak atmosferske kanalizacije. Očekujemo da će radovi u potpunosti biti završeni u narednih sedam do deset radnih dana – rekao je Milin.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px