Pogrebna služba JKP „Čistoća i zelenilo” Zrenjanin na usluzi građanima 24 časa dnevno, sedam  dana u nedelji!

Zrenjanin – Pogrebna služba

Podelite vest

Pogrebna služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, nalazi se u centru grada, u Svetosavskoj ulici br. 25., kao i  Prodavnica pogrebne opreme, koja je snabdevena kompletnim asortimanom neophodnim za  obavljanje ceremonije sahrane. Servis je svih građana, dostupna im je 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji i građani na jednom mestu u celini mogu obaviti sve aktivnosti vezane za organizaciju čina sahrane i kupovinu pogrebne opreme.

Informacije vezane za delatnost Pogrebne službe , mogu se dobiti putem telefona 023/561-473 i 023/525-737, a po isteku radnog vremena, građani nam se mogu obratiti pozivom na dežurni broj` telefona: 066/866-03-00 (0-24h).

Dežurne ekipe Pogrebne službe  će, odmah po prijemu poziva,  izaći na lice mesta i u tim, za građane bolnim i potresnim momentima, pružiti im svu neophodnu pomoć i svaku potrebnu uslugu.

Odlukom o upravljanju grobljima, sahranjivanju i vršenju pogrebnih delatnosti ( „Sl.list grada Zrenjanina“ br. 18/19) čl.2., propisano je da komunalnu  delatnost upravljanja grobljima i sahranjivanja, kao delatnost od opšteg interesa, obavlja JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Preduzeće obavlja poslove uređivanja i održavanja grobalja kao i druge pogrebne delatnosti. Usluge sahranjivanja i održavanja grobalja obavljamo na sedam  grobalja u Zrenjaninu i na  tri groblja u naseljenom mestu Melenci,  a uslugu sahranjivanja vršimo u naseljenim mestima: Elemir, Lukićevo, Aradac, Ečka , Lazarevo i Klek.

Tokom redovne kontrole stabilnosti spomen obeležja na grobljima, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da postoji značajan broj spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, te da postoji opasnost da u slučaju naslanjanja  i mehaničkog pritiska  na iste, lako može da dođe do njihovog pada i povređivanja posetilaca groblja.

Iz navedenog razloga, molimo korisnike grobnih mesta i srodnike umrlih, da ukoliko prilikom obilaska grobnih mesta, na spomen obeležjima  uoče bilo kakve promene koje remete njihovu stabilnost  i ugrožavaju sigurnost posetilaca grobalja ali i susednih spomen obeležja,   te kao takva predstavljaju rizik od eventualnog nastanka štete, odmah pristupe saniranju primećenih  nepravilnosti.

jkp cistoca i zelenilo 2

Zapaženo je da su pojedina  grobna mesta  zapuštena, neuređena, iako  ista imaju korisnike koji su u skladu sa citiranom Odlukom dužni da ih održavaju i da se o njima staraju.

U svom radu nastojimo da poboljšamo kvalitet usluga koje pružamo korisnicima, a  korisnicima koji nisu  u mogućnosti da brinu o održavanju grobnog mesta (zbog bolesti, starosti, promene prebivališta ili iz nekih drugih razloga) kao i korisnicima koji  žele da im grobno mesto bude održavano  profesionalno i na najbolji mogući način uređeno, JKP „Čistoća i zelenilo“Zrenjanin nudi uslugu uređenja grobnih mesta na godišnjem nivou.Ova usluga podrazumeva uređenje grobnog mesta jednom mesečno po povoljnim cenama.

Cena uređenja grobnog mesta bez ploče, na godišnjem nivou iznosi 4.600,00 dinara (uređenje obuhvata šišanje i čupanje trave, okopavanje i grabuljanje istog, pranje okvira i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega u zimskom periodu), a cena uređenja grobnog mesta sa  pločom,  na godišnjem nivou iznosi 3.097,00 dinara (uređenje obuhvata pranje okvira, ploče i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega).

Informacije koje se odnose na  uslugu uređenja grobnog mesta, zainteresovani građani mogu dobiti u Prodavnici pogrebne opreme radnim danima od  7 –  21 čas, subotom od 7.30-20.30 časova i nedeljom od 8-16 časova, kao i u kancelariji Pogrebne službe, svakog radnog dana od 7-15 časova. Takođe, na istim mestima mogu dobiti i informacije koje se odnose na kupovinu uređenih grobnih mesta sa mermernim okvirom  i porodičnih grobnica sa spomen obeležjem, uz mogućnost odloženog plaćanja na više mesečnih rata.

pogrebna sluzba cistoca i zelenilo n
jkp cistoca i zelenilo 1

Isto tako, u kancelariji Pogrebne službe  građani mogu podneti zahteve za prevod prava korišćenja na  grobnim  mestima,  izdavanje potvrde o korišćenju grobnih mesta i porodičnih grobnica za potrebe ostavinske rasprave, izvršiti obnovu ugovora o korišćenju grobnih mesta, prijaviti promenu adrese korisnika grobnih mesta,  neposredno predati žalbe, molbe i reklamacije vezane za pogrebne usluge.

Reklamacije, žalbe i molbe mogu se uložiti i putem e-mail adrese:reklamacije@jkpciz.co.rs, na telefon 023/523-640, preko besplatne info linije 0800/000-023, kao i dolaskom u sedište preduzeća u Beogradsku ulicu br.17, a odgovor na iste građani će dobiti u roku od 8 dana, odnosno najkasnije u roku od 15 dana, u slučaju potrebe za produženjem opredeljenog roka, u skladu sa važećim propisima.

U planu je i sprovođenje ankete o pružanju  usluga  iz Pogrebne delatnosti, a sve u cilju  prikupljanja korisničkih podataka i informacija od značaja za bolje sagledavanje potreba korisnika  pogrebnih usluga i preduzimanja daljih aktivnosti u ovoj oblasti. Mišljenje građana nam je veoma važno.Odgovore koje dobijemo ćemo pažljivo razmotriti kao i iskazane  predloge i stavove, radi iznalaženja najboljih rešenja kada je u pitanju  kvalitet vršenja pogrebnih usluga.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px