Počeli radovi na rehabilitaciji obilaznice oko Zrenjanina, ulaz u grad na “Bagljašu”!

Zrenjanin – Radovi na Bagljašu

Podelite vest

Počeli radovi na rehabilitaciji obilaznice oko Zrenjanina, od ulaza u grad na “Bagljašu” do Mihajlovačkog druma – kapitalna investicija od 260 miliona dinara

Struganjem, odnosno uklanjanjem dotrajalog asfalta, počeli su radovi na potpunoj rehabilitaciji ranije izgrađene trase obilaznice oko Zrenjanina. Radovi su otvoreni u zoni ulaza u industrijsku zonu “Bagljaš”, od kružne raskrsnice ka starom aradačkom drumu i taj deo obilaznice, sve do kružne raskrsnice kod pogona “Fulgara”, je od srede, 5. oktobra, zatvoren za saobraćaj.

radovi obilaznica bagljas 003

Ukupna dužina trase na kojoj će se izvoditi radovi iznosi 4,9 kilometara, ali je dužina kolovoza koji će biti obnovljen nešto duža – 5,7 km – zbog priključaka svim kružnim raskrsnicama, kojih na ovoj trasi ima pet. Radovi će se izvoditi fazno, po deonicama između kružnih raskrsnica, a izvođač je preduzeće “Vojput” d.o.o. iz Subotice. Planiran rok završetka je 31. decembar 2022. godine, u skladu s vremenskim prilikama.

Vrednost ove kapitalne investicije iznosi 260 miliona dinara, investitor je JP “Putevi Srbije”.

radovi obilaznica bagljas 002

Završetkom radova, ranije izgrađeni deo obilaznice oko Zrenjanina biće potpuno istog kvaliteta kao novootvorena deonica od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma.

Nedavno su završeni i radovi na obnovi kolovoza na tzv. “starom aradačkom drumu”, celom dužinom od preko 900 metara, čime je i taj prilaz gradu, odnosno industrijskoj zoni “Bagljaš” iz pravca Novog Sada, dobio novu fizionomiju. 

radovi obilaznica bagljas 000

Svi ovi radovi na rehabilitaciji i obnovi putne mreže nastavak su obimnih aktivnosti u toj oblasti i gradonačelnik Simo Salapura ocenjuje ih kao nove lepe vesti u godini u kojoj su zabeležena rekordna ulaganja u izgradnju i obnovu saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina. 

– Ulaganja u putnu mrežu Zrenjanina, u saobraćajnice državnog i lokalnog ranga, u 2022. godini dostigla su 1,3 milijarde dinara, što je rekordan iznos i meri se sa više od 30 kilometara potpuno novog asfalta u samom gradu i našim naseljenim mestima.

Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Zrenjanina, Pokrajine i Republike Srbije, kao još jedna potvrda naše dobre međusobne saradnje, ali i prepoznavanja Zrenjanina kao važnog centra naše zemlje i grada u kom je neophodno obezbediti kvalitetnu i bezbednu saobraćajnu infrastrukturu – rekao je gradonačelnik Zrenjanina, povodom početka novih radova na obnovi saobraćajnica u našem gradu.  

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px