Počela školska godina u Zrenjaninu. 1032 prvaka selo u školske klupe. Zaustavljen je negativan trend!

Počela nova školska godina, u Zrenjaninu osam prvaka više nego prethodne godine, gradonačelnik posetio školu u Lukićevu

Počela je nova školska godina u školama na teritoriji Grada Zrenjanina, s akcentom na bezbednosni aspekt svih učenika. Nakon više godina, zaustavljen je negativan trend opadanja broja učenika u prvom razredu osnovne škole i ove godine u klupe je selo osam prvaka više nego prethodne, njih 1032. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa članom Gradskog veća Slavišom Vlačićem, posetio je Osnovnu školu “Branko Ćopić” u Lukićevu, dok je zamenik Saša Santovac, sa pomoćnicama gradonačelnika Snežanom Vučurević i Marijom Damjanović, kao i Slavišom Vlačićem, posetio OŠ “2. oktobar” u zrenjaninskom naselju “Ruža Šulman”. U poseti školama boravili su i predstavnici Policijske uprave, na čelu s načelnikom Branislavom Todorovićem.

Grad Zrenjanin za sve prvake obezbedio je đačke rančeve i pripadajući pribor, kao i besplatne udžbenike, čija je podela prvi put organizovana prethodne školske godine.  Među 100 učenika škole u Lukićevu je i 11 prvaka, kojima je rančeve i udžbenike uručio gradonačelnik. 

“Tradicionalno, kao i svake godine obilazimo gradske i seoske škole kako bismo našim đacima prvacima, prosvetnim radnicima, stručnom osoblju i direktorima poželeli uspešnu školsku godinu, a kroz poklone prvacima roditeljima olakšali početak školske godine. Želim da školska godina bude uspešna, da naši đaci prvaci steknu nova znanja i da u budućnosti svoju porodicu, svoje mesto, zajednicu, svoj grad predstavljaju, pre svega, kao dobri ljudi.

Septembar jeste malo stresan period za roditelje kada su u pitanju troškovi koje podrazumeva svaki početak školske godine. Mi smo se potrudili da dve godine unazad našim đacima prvacima obezbedimo besplatne udžbenike, a već tradicionalno đacima prvacima obezbeđujemo i školski pribor i školske rančeve. To je mala podrška roditeljima, znak da je grad uz njih, ali takođe je i podrška našim đacima prvacima koji ulaze u novi svet znanja.

Važno je naglasiti da ove godine imamo porast u broju đaka prvaka, osam prvaka više  u odnosu na prošlu godinu, naime, prošle godine bilo je upisano njih 1024, a ove školske godine 1032.

Ovde, u Lukićevu, prošle godine nismo imali nijednog đaka prvaka, a ove godine ih je jedanaest, tako da je to svakako pozitivan trend”, kazao je gradonačelnik Salapura.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Да Зрењанин постане Европска престоница културе“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022