Maja Volk otvorila osmu likovnu koloniju u zrenjaninskoj kompaniji “Um-Ing”

Zrenjanin - UM-ING

Ekipa portala volimzrenjanin.com posetila je danas likovnu koloniju koja se tradicionalno organizuje u zrenjaninskoj kompaniji “Um-Ing”.

um ing kolonija zrenjanin 002
Borislav Bora Umićević i Viorel Flora
um ing kolonija zrenjanin 010
Maja Volk

Likovna kolonija i ove godine je imala humanitarni karakter, i sa ovim plemenitim ciljem je uspela da prikupi brojne umetnike iz Zrenjanina ali i šire banatske regije.

Na ovogodišnjoj koloniji učestvovalo je deset učesnika i dve umetnice, Aleksandar Kačar, nosilac brojnih međunarodnih priznanja, Rudolf Brkić, akademski slikar koji je redovan učesnik ove kolonije, Marijan Baroš, nekadašnji radnik Savremene Galerije Zrenjanin, Javor Rašajski iz Vršca, Dragan Hajrović, predavač na Likovnoj akademiji u Novom Sadu, Branko Đukić, takođe redovni učesnik ove kolonije ali i “Stripolisa”, Maja Jurić, koja se bavi slikanjem cveća, Maja Volk, Flora Viorel, poznati slikar koji je ceo radni vek proveo u pozorištu kao scenograf i dizajner, Tamara Jovanov, Teodora Petrović i Marija Pavković.

um ing kolonija zrenjanin 006
Likovna kolonija UM ING
um ing kolonija zrenjanin 003
Likovna kolonija UM ING

Vlasnik kompanije “Um-Ing” Borislav Umićević je zaslužan što je i ove godine ustupio prostorije svoje kompanije za održavanje ove likovne kolonije. Takođe je važno napomenuti da je Borislav sva prikupljena sredstva od prošle godine donirao Zrenjaninskoj bolnici a tako će bit ii ove godine tj nekome kome je to nejpotrebnije.

um ing kolonija zrenjanin 018
Likovna kolonija UM ING
um ing kolonija zrenjanin 022
Likovna kolonija UM ING
um ing kolonija zrenjanin 042
Likovna kolonija UM ING
um ing kolonija zrenjanin 033
Likovna kolonija UM ING

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *