Počela grejna sezona u Zrenjaninu, cena grejanja za domaćinstva ostaje ista!

Zrenjanin - Grejna sezona

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor JKP “Gradska toplana” Žarko Đurišić održali su radni sastanak u kabinetu gradonačelnika. Na dnevnom redu bio je početak nove grejne sezone, ali se razgovaralo i o cenama energenata. Nakon sastanka, gradonačelnik je rekao da je grejna sezona u Zrenjaninu počela u skladu sa zakonskim odredbama i vremenskim uslovima, kao i da se cena grejanja za domaćinstva neće menjati. Iako je u ovom trenutku tarifa za toplotnu energiju u Zrenjaninu među najnižim u Vojvodini, gradonačelnik ističe da je grejanje razmatrano sa više aspekata. 

– Cena grejanja za korisnike usluga JKP “Gradska toplana” iznosi 6,85 dinara po kilovatčasu, instalisane snage, odnosno 38,6 dinara po kvadratnom metru površine. U Vojvodini je taj odnos od 6,02 dinara po kilovatčasu u Bačkoj Palanci, sve do 8,85 din/kwh u Sremskoj Mitrovici i 9,49 din/kwh u Bečeju. U pojedinim toplanama u drugim gradovima Srbije ti iznosi su i veći, u Smederevu do čak 13,06 din/kwh, a sličan je odnos i kada je u pitanju cena po jedinici površine. Direktor je predočio cene svih inputa koji utiču na krajnju cenu koju plaćaju potrošači i ukazao na njihovo povećanje, ali smo ostali pri stavu da nova grejna sezona počne u istim uslovima kao što je završena prethodna – rekao je Salapura.

Predočeni podaci o cenama grejanja, po rečima gradonačelnika, potiču od Poslovnog udruženja “Toplane Srbije”, koje okuplja 58 sistema daljinskog grejanja u našoj zemlji, uključujući i dva najveća, JKP “Beogradske elektrane” i JKP “Novosadska toplana”.

Gradonačelnik je dodao i da je ovakvom odlukom jasno izražena i briga o budžetima građana, kao i da zadržavanje iste cene ni malo neće uticati na kvalitet grejanja.    

– Očekujem da grejanje u Zrenjaninu bude još kvalitetnije nego u prethodnim sezonama, s obzirom da je “Gradska toplana” izvršila radove na rekonstrukciji dela vrelovodne mreže i da ulaganja u zamenu toplovoda u poslednje dve godine iznose približno 40 miliona dinara. Na mrežu je u ovom periodu priključeno i preko sto pedeset novih stanova, što su takođe veoma dobri pokazatelji – zaključio je gradonačelnik.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px