Održan sedmi ples predškolaca na Trgu slobode u Zrenjaninu

Zrenjanin – ples predškolaca

Podelite vest

Po uzoru na tradicionalnu svečanost u kojoj učestvuju maturanti, Zrenjanin je 2016. godine pokrenuo i organizovao “Ples predškolaca”, i to je bila prva manifestacija takve vrste u Srbiji. Od tada, u junu svake godine, mališani predškolskog uzrasta iz svih zrenjaninskih vrtića okupljanjem i plesom na Trgu slobode obeležavaju završetak jednog dela detinjstva i polazak u školu.

Manifestaciju nazvanu “Zdravo, svete!” zajednički organizuju Grad Zrenjanin i Predškolska ustanova Zrenjanin, uz podršku vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković. Predškolcima, njihovim vaspitačima, roditeljima, bakama i dekama i svima koji su se danas okupili na centralnom gradskom trgu, obratili su se gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor PU Zrenjanin Vladimir Petrović. Plesu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević

Gradonačelnik Salapura rekao je da, nakon prošlonedeljnog plesa maturanata, ponovo danas imamo prelepu sliku na Trgu slobode i ples naših predškolaca.

– Oni će na jesen poneti jednu važnu titulu – titulu “đak prvak” – i ja koristim priliku da se zahvalim Predškolskoj ustanovi, svim vaspitačima koji su doprineli da se realizuje ova manifestacija i svojim radom doprineli da se deca edukuju i pripreme za polazak u prvi razred. Grad Zrenjanin će, po prvi put, za sve đake prvake obezbediti na jesen besplatne udžbenike, naravno, nastavljamo i sa tradicionalnom akcijom dodele školskih torbi i pribora, takođe za sve prvake – poručio je gradonačelnik.  

Tekst: Grad Zrenjanin – Foto: Marijan Mahalup

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Grad Zrenjanin je sufinansirao projekat „Zrenjanin grad aktuelnosti“ a stavovi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  1. predivna smotra mališana iz predškolskih ustanova baš je lepo organizovala predškolska ustanova i bilo je milina gledati te male andjele kako plešu i kako su srećmi i veseli svaka pohvala i za vaspitače e to je naš ponos naša deca radjajte ljudi to je kapital to je sreća

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022