Javna rasprava – Plan razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine 2023–2030

Zrenjanin – Plan razvoja Vojvodine

Podelite vest

Završna javna rasprava povodom Nacrta plana razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine 2023–2030 održana je danas u Zrenjaninu.

Četvrta javna rasprava povodom Nacrta plana razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine 2023-2030, kojom se završava period javne rasprave, održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, a zatim će se o dokumentu izjasniti poslanici Skupštine AP Vojvodine.

javna rasprava plan razvoja vojvodine 013

Javnu raspravu je otvorio pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, a učesnicima se obratio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Sekretar Sofić je istakao da je Nacrt plana razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine, hijerarhijski, najviši dokument AP Vojvodine, definisan po Zakonu o planskom sistemu.

– Posle skoro dve godine intenzivnog rada privodimo kraju i raspravu i danas održavamo četvrtu po redu javnu raspravu. Pre toga održane su u Novom Sadu, a vodili smo računa i o teritorijalnoj zastupljenosti, odnosno da budemo i u Sremu, Bačkoj, te smo javne rasprave imali u Somboru i Sremskoj Mitrovici. Danas smo u Banatu i očekujemo da dobijemo komentare i sugestije, a naravno i kritike, jer želimo da imamo što veći obuhvat i što veći konsenzus zastupljenih ljudi, organizacija, institucija kako bi ovaj dokument bio što kvalitetniji i kako bismo ga mi u narednom periodu usvojili na sednici Pokrajinske vlade, a nakon toga i na sednici AP Vojvodine – rekao je Sofić.

javna rasprava plan razvoja vojvodine 017
javna rasprava plan razvoja vojvodine 028

Naveo je i da je u dosadašnjem radu uključeno više od dvadeset različitih institucija, sa preko sto stručnjaka, koji su radili na izradi tog dokumenta.
– Iskreno se nadam da već sada imamo prilično kvalitetan dokument koji će nakon ove javne rasprave biti i finalizovan, a onda kroz druga dokumenta kao što su srednjoročni planovi razvoja, biti razrađivan i usklađivan sa budžetima kako AP, tako i sa budžetima lokalnih samouprava i da ćemo konačno planski imati utrošak sredstava praćen u onome što su definisala najstručnija lica koja su bila uključena u izradu ovog dokumenta – naglasio je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Gradonačelnik Simo Salapura poželeo je najpre svima dobrodošlicu i uspeh u radu i izrazio uverenje da se ideja, pravci i perspektiva razvoja apsolutno poklapaju sa svim planovima lokalnih samoupravama u budućnosti, pa tako i sa Zrenjaninom.

– Ono što jeste primetno, kada analiziramo razvoj određenih oblasti na teritoriji  Vojvodine, je da su bolje razvijene oblasti tamo gde su infrastrukturno bolje opremljene i povezane. Kada je Vojvodina u pitanju, pre svega mislim na povezanost modernim putevima, dakle auto – putevima i verujem da će ovaj strateški dokument doneti takav zaključak da nam je to neophodno, a u tom pravcu se već ide, i to je  neka perspektiva Zrenjanina i kada je reč o privrednom, ekonomskom, društvenom i demografskom razvoju. Kada pričamo o privrednom razvoju ili o stopi nezaposlenosti, ona je sada u gradu Zrenjaninu na nivou od deset odsto, a mi težimo ka tome da ona bude i manja, dakle, razvojem infrastrukture i dovođenjem investitora u prethodnom periodu, ali i dovođenjem novih investitora, trudićemo se da udeo Zrenjanin u izvozu Vojvodine, koji je sada šest odsto, bude veći – rekao je gradonačelnik Salapura. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Tekst: Ljiljana Stupar, izvor i opširnije na zrenanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px