PIO fond raspisao konkurs za besplatan boravak u banjama, pogledajte da li ispunjavate uslove!

Zrenjanin - PIO fond

Fond PIO raspisao je u utorak Oglas za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju za 2024. godinu.

Pravo na boravak banji u trajanju od 10 dana imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, čija penzija ne prelazi 39.850 dinara, ali i ako nemaju drugih ličnih primanja i nisu koristili ovo pravo od 2020. godine.

Svi zainteresovani penzioneri mogu da se prijave na oglas do 25. januara 2024. godine.

Prijave se podnose penzionerskim udruženjima i odborima na opštinama u kojima imaju prebivalište, a preliminarna rang lista biće objavljena dvadeset četvrtog radnog dana od dana isteka ovog oglasa. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Pravo prijave imaju i korisnici penzija, koji su penzionerski status stekli u Srbiji, a primaju penziju i iz inostranstva pod uslovom da zbir oba primanja ne prelazi pomenuti iznos.

Uz prijavu je potrebno podneti: penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostanstva, popunjena prijava sa izjavom gde želi da koristi rehabilitaciju kao i da korisnik sem penzije nema drugih ličnih primanja te da nije koristio rehabilitaciju po oglasima u prethodne 4 godine, ovlašćenje Fondu PIO da u njegovo ime zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti rehabilitaciju, kao i raspoloživa medicinska dokumentacija ukoliko je korisnik poseduje, što nije obavezno.

Prijave se podnose udruženjima odnosno odborima penzionera sa teritorije filijale Fonda PIO kojoj korisnik pripada a mogu se podneti i u najbližoj filijali Fonda ukoliko penzioner boravi van mesta stanovanja. Korisnici sa Kosova i Metohije sa prebivalištem ili boravištem van KiM prijave podnose najbližoj filijali Fonda PIO mestu gde se nalaze.

Na rang listu se može nadležnoj komisiji podneti prigovor u roku od 5 radnih dana od objavljivanja.

Komisija je dužna da u roku od 5 dana razmotri prigovore obavesti njihove podnosioce i objavi konačnu rang listu.

Konačna rang lista se objavljuje na tablama organizacija korisnika penzija – Savez penzionera Srbije, Udruženje penzionera Nezavisnost, zatim Direkcije Fonda, Pokrajinskog Fonda i filijala.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px