PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU – STIGLO JE PREKO 400 PESAMA IZ 44 ŠKOLE UČESNICE

PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU – STIGLO JE PREKO 400 PESAMA IZ 44 ŠKOLE UČESNICE

Druženjem učenika osnovnih škola sa pesnikinjom Elizabetom Georgiev u Zrenjaninu je danas počela „Pesnička štafeta“, tradicionalna manifestacija Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz tog grada.

Manifestacija je trebalo da bude održana u maju i prema dobro utvrđenom planu, bibliotekari i pesnikinja, ovogodišnja voditeljka manifestacije, Elizabeta Georgiev, trebalo je da pređu više od 1.500 km za deset dana, obiđu ceo Srednjobanatski okrug i još opštine Titel i Kikinda, druže se sa 10.000 učenika osnovnih škola i izaberu najlepše pesmice.

pesnicka stafeta zrenjanin 002
46. PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU
pesnicka stafeta zrenjanin 006
46. PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU

Spremna je bila i knjiga gostujuće pesnikinje, Elizabete Georgiev „Putokaz za snovotragače“ koju je Biblioteka objavila u susret manifestaciji.

Usled pandemije, planirana „Štafeta“ nije mogla da bude realizovana u maju, a odluka organizatora, zrenjaninske Gradske narodne biblioteke, bila je da manifestacija, koja za svojih 46 godina postojanja nikada nije bila otkazana, treba da se održi, ali u izmenjenim okvirima, bez posete školama.

pesnicka stafeta zrenjanin 005
46. PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU

U periodu od 5. do 9. oktobra, književnica Elizabeta Georgiev družiće se na platou ispred biblioteke sa osnovcima koji su ušli u uži krug takmičenja, prema dogovorenom rasporedu i uz poštovanje svih propisanih preventivnih mera.

Na poziv Dečjeg odeljenja biblioteke, uz podršku učitelja, nastavnika i školskih bibliotekara, na imejl biblioteke stiglo je preko 400 pesama iz 44 škole učesnice.

U uži krug takmičenja ušlo je oko 100 pesama.

Proglašenje pobednika ovogodišnje Štafete u kategoriji nižih i viših razreda osnovnih škola biće održano u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u petak, 9. oktobra u 11 časova.

pesnicka stafeta zrenjanin 003
46. PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU

tekst, prijatelj sajta – Ljiljana Stupar

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px