PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU - STIGLO JE PREKO 400 PESAMA IZ 44 ŠKOLE UČESNICE

Druženjem učenika osnovnih škola sa pesnikinjom Elizabetom Georgiev u Zrenjaninu je danas počela “Pesnička štafeta”, tradicionalna manifestacija Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” iz tog grada.

Manifestacija je trebalo da bude održana u maju i prema dobro utvrđenom planu, bibliotekari i pesnikinja, ovogodišnja voditeljka manifestacije, Elizabeta Georgiev, trebalo je da pređu više od 1.500 km za deset dana, obiđu ceo Srednjobanatski okrug i još opštine Titel i Kikinda, druže se sa 10.000 učenika osnovnih škola i izaberu najlepše pesmice.

pesnicka stafeta zrenjanin 002
46. PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU
pesnicka stafeta zrenjanin 006
46. PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU

Spremna je bila i knjiga gostujuće pesnikinje, Elizabete Georgiev “Putokaz za snovotragače” koju je Biblioteka objavila u susret manifestaciji.

Usled pandemije, planirana “Štafeta” nije mogla da bude realizovana u maju, a odluka organizatora, zrenjaninske Gradske narodne biblioteke, bila je da manifestacija, koja za svojih 46 godina postojanja nikada nije bila otkazana, treba da se održi, ali u izmenjenim okvirima, bez posete školama.

Na poziv Dečjeg odeljenja biblioteke, uz podršku učitelja, nastavnika i školskih bibliotekara, na imejl biblioteke stiglo je preko 400 pesama iz 44 škole učesnice.

U periodu od 5. do 9. oktobra, književnica Elizabeta Georgiev družiće se na platou ispred biblioteke sa osnovcima koji su ušli u uži krug takmičenja, prema dogovorenom rasporedu i uz poštovanje svih propisanih preventivnih mera.

pesnicka stafeta zrenjanin 005
46. PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU

U uži krug takmičenja ušlo je oko 100 pesama.

Proglašenje pobednika ovogodišnje Štafete u kategoriji nižih i viših razreda osnovnih škola biće održano u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” u petak, 9. oktobra u 11 časova.

tekst, prijatelj sajta – Ljiljana Stupar

pesnicka stafeta zrenjanin 003
46. PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *