Ovako je danas izgledala “Peskara”, snimili smo 36 prelepih fotografija na +36°

Zrenjanin – Peskara

Podelite vest

Fotoreporter portala volimzrenjanin.com danas je oko 16 časova obišao najpopularnije kupalište u Zrenjaninu – “Peskaru” i zabeležio kako Zrenjaninci, Novosađani, Vrščani i mnogi drugi uživaju na našem kupalištu.

peskara zrenjanin 007
Peskara Zrenjanin
peskara zrenjanin 004
Peskara Zrenjanin

Bili smo slobodni da neke kupače upitamo za utiske a gotovo svi imaju slične poruke: “Voda je prelepa”, “Sve je super i čisto”, “Divno je, često dolazimo” i mnoge druge slične poruke a naša poruka upraviteljima ali i nama samima je da volimo i čuvamo bogatstvo koje imamo.

Peskara je parvi biser Zrenjanina i meka za mnogobrojne turiste, pomozimo da bude još lepša!

Na pet kilometara od centra Zrenjanina, nastala usled dugogodišnje eksploatacije peska, locirana su tri jezera nazvana „Peskara“. Zbog prirodno čiste vode i atraktivne lokacije, dugi niz godina građani ih koriste za kupanje i rekreaciju, a 2007. godine počelo je plansko uređenje prostora oko najvećeg jezera i privođenje nameni kao gradskog kupališta. 

Sadašnjem izgledu kupališta prethodili su obimni radovi na čišćenju dna jezera, uređenju obale, nasipanju peska, izgradnji komunalne infrastrukture, postavljanju mobilijara i drugih sadržaja koji su u funkciji boravka nekoliko hiljada kupača koliko se dnevno okuplja na plaži tokom letnjih meseci. Kupalištem upravlja Javno preduzeće „Gradska stambena agencija“ Zrenjanin i tokom sezone ovde je prisutna spasilačka služba, a posetioci mogu potražiti osveženje i u nekom od ugostiteljskih objekata. U planovima je i dalje uređenje i proširenje prostora.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Više fotografija pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. Super kupalište Peskara naše Panonsko more prelepo uređeno voda bistra čista i Ambijent sa splavovima i ugostiteljske usluge. Čestitam Turističkoj organizaciji i Opštini Grada.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px