Peskara ili bazen? Koje je vaše idealno rešenje za rashlađenje na današnjih +40 stepeni!?

Zrenjanin - Peskara ili bazen?

Vas pitamo gde više volite da provodite vreme na Peskari ili na Bazenu ili je jedino reka Tisa pravo rešenje za tropskih +40!?

peskara zrenjanin 007
Peskara Zrenjanin
peskara zrenjanin 004
Peskara Zrenjanin

One koje smo zatekli na Peskari bili smo slobodni da neke kupače upitamo za utiske a gotovo svi imaju slične poruke: “Voda je prelepa”, “Sve je super i čisto”, “Divno je, često dolazimo”.

Peskara je parvi biser Zrenjanina i meka za mnogobrojne turiste, pomozimo da bude još lepša!

Na pet kilometara od centra Zrenjanina, nastala usled dugogodišnje eksploatacije peska, locirana su tri jezera nazvana „Peskara“. Zbog prirodno čiste vode i atraktivne lokacije, dugi niz godina građani ih koriste za kupanje i rekreaciju, a 2007. godine počelo je plansko uređenje prostora oko najvećeg jezera i privođenje nameni kao gradskog kupališta. 

Sadašnjem izgledu kupališta prethodili su obimni radovi na čišćenju dna jezera, uređenju obale, nasipanju peska, izgradnji komunalne infrastrukture, postavljanju mobilijara i drugih sadržaja koji su u funkciji boravka nekoliko hiljada kupača koliko se dnevno okuplja na plaži tokom letnjih meseci. Kupalištem upravlja Javno preduzeće „Gradska stambena agencija“ Zrenjanin i tokom sezone ovde je prisutna spasilačka služba, a posetioci mogu potražiti osveženje i u nekom od ugostiteljskih objekata. U planovima je i dalje uređenje i proširenje prostora.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. Kupam se na Peskari od velike poplave Begeja 1965 godine, kada me sudbina iz današnje Jevrejske ulice, dovela u neposrednu blizinu jezera! Od tada posmatram događanja oko jezera. Tižna je to sudbina! Neko je smislio da Zrenjanini treba Kopakabana, tršćani suncobrani, PINK muzika, čak su i palme stigle na plažu! Sam kič i upropaštavanje vrednog resursa. Deponija je na, koliko, 1,5 km od gradskog kupališta. Pitanje je koliko će vremena ocednim vodama deponije da se spoje sa vodama jezera? Palme se nikada neće aklimatizovati, trščane suncobrane i drugi mobilijaruništavaju neodgovorni huligani! A mogle su biti žalosne vrbe, lipe, platani, koji ni sigurno davali mnogo više hlada! A najtragičnije je što su jezera nastala na gradskom zemljištu! Neko ne mnogo pametan je dao odobrenje za eksploataciju peska, ne razmišljajući o dolazećim vremenima! Ostalo je učinila ljudska pohlepa! Zato umesto lepih pešćanih plaža, sada imamo erodirano priobalje pod nagibom od 60%! A devastacija i korupcija sve više uzimaju maha i lagano pretvaraju perspektivnu investiciju u ruglo! A šta bi bilo kad bi, i da je bilo, je već neka druga, bajkovita, priča!

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px