U Srednjobanatskom okrugu u toku ove godine preko NSZ zaposleno 1500 ljudi!

Zrenjanin – Nacionalna služba za zapošljavanje

Podelite vest

U prvih devet meseci 2022.godine filijala za zapošljavanje Zrenjanin je posredovala u zapošljavanju 1.495 lica sa evidencije nezaposlenih. Poslodavci se obraćaju za uslugu posredovanje u zapošljavanju kontinuirano.  

U periodu januar-septembar ove godine bili su traženiji profili koji poseduju stručna znanja: prodavci i magacioneri nekoliko poslednjih meseci su najtraženiji, zatim operateri u proizvodnji, pomoćni radnici, vozači, komercijalisti, agenti prodaje, administrativni radnici, medicinske sestre, laboranti i drugo medicinsko osoblje, kuvari, konobari, elektrotehničari, radnici obezbeđenja, gerontodomaćice, lekari, nastavnici   … 

Kontinuirano se realizuju aktivne mere i programi Nacionalne službe za zapošljavanje: u Srednjobanatskom okrugu većina javnih radova je realizovana, u okviru ove aktivne mere bilo je angažovano 65 lica; 

u okviru programa podsticanja zapošljavanja i preduzetništva,  subvenciju za za pokretanje privatnog posla, po programu za samozapošljavanje, dobilo je 75 lica, dok je finansijska podrška po programu za novo zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih omogućila da se zaposli 58 lica.

nsz

Na program pripravnika za mlade sa visokim obrazovanjem uključeno je 8 lica, dok jedno lice sa srednjim obrazovanjem stažira kao pripravnik. Stažiranje na programu  stručna praksa obavlja  63 lica. Na obuku na zahtev poslodavca uključeno je 10 lica, a jedno lice je na programu sticanje praktičnih znanja. Po programu subvencija za osobe sa invaliditetom (OSI) bez radnog iskustva, zaposleno je 13 OSI sa evidencije nezaposlenih.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022