Otvorene dve izložbe slikara amatera – XXIII Zrenjaninski susret slikara i XVIII izložba minijatura „Zrno“

Zrenjanin – Narodni muzej Zrenjanin

Podelite vest

Sinoć je u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin održano otvaranje dve izložbe slikara amatera – XXIII Zrenjaninski susret slikara u Malom salonu i XVIII izložba minijatura „Zrno“ u Holu.

Ovogodišnjem sazivu Zrenjaninskog susreta slikara odazvalo se 75 umetnika sa 103 rada iz cele Srbije. Selektor je bila Milica Bjelanović, akademski slikar, grafičar, koja je dodelila šest pohvala i dve nagrade.

Nagradu „Zlatna paleta“ dobila je Kovačević Slavomirka iz Beograda, dok je nagradu „Sloboda stvaranja Dragutin Ančić“ dobio Miroslav Munižaba iz Sremske Mitrovice.

Ujedno je održan i XVIII salon minijatura „Zrno“ na kojem je konkurisalo 45 autora sa 71 minijaturom.

Selektor, Milica Bjelanović, dodelila je tri nagrade i šest pohvala. 

Prvu nagradu je dobio Zoran Paunovic Dorotej iz Zrenjanina, drugu nagradu je dobila Slavica Kikinđanin iz Zrenjanina i trecu nagradu je dobila Slavomirka Kovačević iz Beograda.

„Prvo sam bila iznenađena kad sam pročitala da sam dobila nagradu. Taman sam se vratila sa jedne kolonije sa Palića, i tog dana vidim da sam dobila nagradu. 

Ja radim akvarele, volim da radim svakakve motive. Volim da koristim strukturu i svetlost, i to se i vidi tu.

Ovim sam počela da se bavim kad su se u životu završili neki prioriteti, deca otišla, završila škole i fakultete, ja sam onda krenula da radim ono što sam mislila da mogu.“, rekla je Slavomirka Kovačević, koja je osvojila nagradu Zlatna paleta.

„Ovo je moja 6 nagrada koju sam dobio u Zrenjaninu i jako sam zadovoljan. 2011. godine sam dobio isto nagradu pod nazivom „Sloboda stvaranja“, 2015. godine sam dobio „Zlatnu paletu“ i sad se to ponovilo. Jednom sam takođe i na izložbi 30×30 dobio nagradu, a imao sam i samostalnu izložbu.

Ovo je jako lepa manifestacija, zaista je dosta truda uloženo, različiti su pristupi i različiti senzibiliteti. Uvek se rado vraćam u Zrenjanin, i zaista mogu reći da Zrenjanin ima bogatu likovnu tradiciju. Ja dolazim iz Sremske Mitrovice, gde umetnost nije toliko cenjena kao ovde. Svaka ova izložba zahteva mnogo rada.

Ja sam po zanimanju elektro inženjer. Izlagao sam negde od 1968. do 1974. godine i onda sam sa svim prestao. Otvorio sam jednu radionicu za opremanje umetničkih slika i sa tim radovima sam živeo sve do 2000-te godine, kada sam počeo intenzivnije da radim i naslikao sam od tad oko 500 slika, crteža i raznih umetničkih dela.“, rekao je Miroslav Munižaba iz Sremske Mitrovice.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px