U Savremenoj galeriji otvorena prelepa izložba „Lepota starenja“

Zrenjanin – Izložba „Lepota starenja“

Podelite vest

Za sve ljubitelje dobre fotografije, upriličena je izložba pod nazivom “Lepota starenja”. Organizatori su Udruženje fotografa Srbije, i udruženje “Amity” iz Beograda

“Naše udruženje “Amity” je prošle godine iniciralo kod foto saveza Srbije, da se raspiše i realizuje konkurs za najbolju temu i fotografiju koje prikazuju lepotu starenja. Sreća je bila što sam naišla na gospodina Miroslava, koji se istog momenta složio. Za ovu temu smo se opredelili, jer je većina naših članova iz udruženja ceo svoj radni vek provela radeći sa starijim osobama, i za starije osobe. Znala sam da postoje snažne predrasude prema starijim osobama, jer živimo u društvu, gde starost nije poželjna. Osetila sam da moramo da učinimo mnogo toga, i da promenimo sliku o starosti.

lepota starenja zrenjanin 034
Jovan Njegović Drndak, Nadežda Satarić i Miroslav Predojević

Fotografijama smo želeli da prikažemo drugo lice starosti. Svoje radove je poslalo 68 autora, bilo je 374 fotografije. Izabrano je 72 fotografije, a među njima su i fotografije vaše sugrađanke Nade”, predstavila je mr Nadežda Satarić iz Beograda.

Nadežda je naglasila da je kroz fotografije izražena zahvalnost mnogim starijim ženama i muškarcima, što čuvaju sve praznija ognjišta u mnogim selima. Zahvalnost kroz fotografije je izražena i svima koji rade na očuvanju starih zanata.

“Foto savez je spremno prihvatio inicijativu da se napravi drugačija izložba. To je bitno, jer mi u savezu znamo, da kada je u pitanju fotografija, da su stari ljudi prikazani u lošijem svetlu. Ovo je bila prilika da vratimo osmeh svima, koji će pogledati ovu izložbu, i da se sete svojih starijih.

Mislim da smo prilično uspeli u tome, i to zaključujem na osnovu reakcija publike i povoljnih komentara koje smo dobili. Raspisaćemo još jedan konkurs, i očekujemo da će se još više autora javiti, i da ćemo dobiti i veći broj fotografija nego za prvi konkurs”, istakao je Miroslav Predojević sekretar Foto saveza Srbije

lepota starenja zrenjanin 027
Miroslav Predojević i Jovan Njegović Drndak

Više fotografija uskoro na našoj FB stranici volimzrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022