Otvorena izložba „Kolaži“ Hajnalke Guljaš u Galeriji ALUZ

Zrenjanin – Galerija ALUZ

U ponedeljak je u galeriji ALUZ otvorena prva samostalna izložba Hajnalke Guljaš pod nazivom „Kolaži“.

Izložba Kolaži predstavlja kolekciju radova koji su nastali poslednjih deset godina. U početku spontano kao igra obojenim papirima iz časopisa, kasnije kao skice i ideje za slikanje a potom i u kombinaciji sa drugim tehnikama, nastaju radovi sa novim mogućnostima.

Uglavnom su prisutni motivi cveta, ali samo kao polazište i kao simbol života, lepote i težnje za harmonijom. Isečci novina sa tekstualnim delovima, bojama i teksturama daju jedan savremeni pristup klasičnom motivu.

Hajnalka Guljaš rođena je 1964. godine u Boki. Posle završene srednje škole za dizajn ,,Bogdan Šuput” na smeru dizajn tekstila, diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1990. g na odseku za slikarstvo u klasi profesora Jovana Rakidžića. Radi kao likovni pedagog u osnovnoj školi preko 25 godina.

Posle više kolektivnih izložbi na kojima je uzela učešće ovo je prva samostalna izložba.

„Ja bih za početak htela da se zahvalim ALUZ-u što mi je omogućio da napravim svoju izložbu u ovom zaista lepom prostoru.

Danas se predstavljam sa svojim kolažima. Izloženi su po tome kako su nastajali. Ja sam sasvim slučajno došla na ideju da počnem da se bavim kolažima, kao i većina stvari u životu što se desi. Želela sam da te novine koje su imale prelepe boje i teksture ne budu izgubljene u vremenu, već da im dam neki novi život kroz svoje radove. Kolaži su mi dali zaista mnogo zauzvrat, pružili su mi neke nove mogućnosti i ono što je meni posebno drago, daju neku dozu humora.

Ovi kolaži su ustvari moja želja i nada da od delova naše realnosti možemo da napravimo jednu lepšu sliku stvarnosti.“, rekla je autorka izložbe Hajnalka Guljaš.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px