Otvoren 5. Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi

Zrenjanin – Simpozijum o pivu

Podelite vest

Peti Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi je otvoren juče, i trajaće od 25. do 28. oktobra u hotelu Vojvodina u Zrenjaninu.

Simpozijum predstavlja naučno stručni skup koji ima za cilj da istakne i ukaže na značaj piva, pivarstva iz različitih uglova, kao i da objedini sirovinu, tehnologiju proizvodnje i opremu iz oblasti piva.

Povodom otvaranja simpozijuma, prisutnima se obratila Sanja Petrović, V.D. direktora Turističke organizacije Zrenjanin:

“Turistička organizacija grada Zrenjanina od samog početka simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi podržava ovaj kongres. Mi smo 5 godina zajedno u ovoj organizaciji i veoma nam je drago što je to već preraslo u tradiciju. Moram reći da je ovaj kongres odnosno simpozijum ustvari produžetak naše manifestacije Dani piva, zbog nekih tehničkih stvari on je vremenski izmešten, ali ovim smo mi hteli da damo jednu naučnu potporu našoj manifestaciji Dani piva i time još malo damo na značaju.“

simpozijum o pivu zrenjanin 030
Sanja Petrović, direktorka TO Zrenjanin

„Gradonačelnik je prethodnih dana govorio da će grad raditi na poboljšanju uslova za razvoj kongresnog turizma, te je ovaj naš simpozijum došao u pravom momentu kao odskočna daska za neke buduće projekte kojima ćemo se baviti. “

“Večeras je svečano otvaranje simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi. On će trajati 4 dana, do 28. oktobra.

Ovo je peta godina gde mi uspevamo da pokupimo i da sazovemo za vreme ovog simpozijuma najveće stručnjake skoro iz celog sveta. Ove godine imamo autore iz Kine, Amerike, Engleske kao i iz evropskih država iz okruženja.

Uspeh je veliki zato što smo u gradu već petu godinu uspeli da okupimo stručnjake iz te delatnosti, a cela priča oko ovog simpozijuma je bila da pokušamo da Danima piva damo još jednu dimenziju nekog stručnog skupa.

simpozijum o pivu zrenjanin 015
Vlado Dašić

Ja se nadam da će sledeće godine u proizvodnji biti i Zrenjaninsko pivo, jer imamo najave iz grada i mi sa stručnim timom simpozijuma radimo na tome da se podigne kraft pivara koja će proizvoditi Zrenjaninsko pivo. “, rekao je Vlado Dašić, sekretar organizacionog odbora Simpozijuma.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022