Kulturni centar Zrenjanina – 21.04.2022. – Otvaranje izložbe „Mikro“ Sonje Bojanić

Zrenjanin – Sonja Bojanić

Podelite vest

Trajanje izložbe - Od 21. aprila do 17. maja - Mesto održavanja - Izložbeni salon Kulturnog centra Zrenjanina

Izložba likovne umetnice Sonje Bojanić pod nazivom „Mikro“ biće otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 21. aprila u 19 časova. Umetnica navodi da je u svom dosadašnjem radu istraživala i eksperimentisala u oblasti intermedijalne umetnosti, kolaža, asamblaža i novih likovnih i digitalnih medija istražujući odnos nauke i vizuelnog stvaralaštva. Osnovu i motive u radovima sačinjavaju tragovi zapažanja mikroskopskim putem i prevođenja takve (viđene) celine u elementima prostora odnosno ambijenta. Postavka će sadržati 20 slika i šest video radova.

izlozba mikro 21. 4. 17. 5. 2022

Kraća biografija Sonje Bojanić

Sonja Bojanić je u statusu slobodnog umetnika od 2020. a članica SULUV-a je od 2016. godine. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, likovni odsek, smer slikarstvo u klasi profesora Jovana Rakidžića i stekla zvanje akademskog slikara i profesora likovne kulture.  Zvanje Master likovni umetnik stiče u klasi vanrednog prof. Gorana Despotovskog na likovnom odseku,  smeru slikarstvo na predmetu „Digitalna slika“ na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2015. godine. Nosilac je određenog broja sertifikata, beleži i dva rezidencijalna boravka u Parizu u  Cite Internationale des Arts…

Ustaljena praksa je da otvaranje izložbe Kulturnog centra publika može da prati uživo i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022