NAJAVA: Otvaranje izložbe „Leta pre neta” u Narodnom muzeju Zrenjanin

Zrenjanin - Narodni muzej Zrenjanin

Izložba „Leta pre neta” će biti otvorena u četvrtak, 8. februara 2024. godine, sa početkom u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Postavka dolazi iz Muzeja nauke i tehnike u Beogradu i namenjena je prvenstveno deci, a autorke su kustoskinje: Mirjana Babić, Milena Vrzić Bešić, Milena Vidosavlјević i Tamara Tešević. Ova izložba nagrađena je 2023. za projekat godine na osnovu glasanja članova Nacionalnog komiteta Srbije ICOM-a (Međunarodnog saveta muzeja), a sada će i zrenjaninska publika imati priliku da je pogleda.

Ideja izložbe je da se najmlađoj publici približi duh vremena pre interneta i značaj tehničkih uređaja koji su nekada bili u svakodnevnoj upotrebi, a deca ih danas najčešće koriste putem aplikacija na mobilnom telefonu.

Najmlađa publika će se na izložbi prvi put susresti sa pojedinim tehničkim uređajima, dok će se njihovi stariji članovi na momenat vratiti u prošlost i prisetiti se kako su izgledala leta pre interneta.

Izložba ima praktični, edukativni i zabavni karakter. Postavka je podelјena na dve vremenske zone: Ovako je nekada bilo i Ovako je počelo i šest tematskih stanica: Piši-briši, Kada moje uši čuju, Ptičica, Halo, ko je, Zabava u kutiji i Ringeraja. 

Na svakoj od navedenih stanica nalaze se interaktivni eksponati, pa će tako deca imati priliku da kucaju na pisaćoj mašini, napišu i pošalјu pismo, režiraju sopstveni film, isprobaju kameru opskuru, fiksni telefon, flipere i još mnogo toga. Na kraju postavke je stanica Surf bez daske, u sklopu koje se sve pomenute stanice objedinjuju u samo jednom predmetu.

Tokom trajanja izložbe biće organizovane različite porodične radionice i turniri u klikerima koji će se održavati svake subote u terminu od 10 do 13 časova. 

Postavka će u Narodnom muzeju Zrenjanin trajati do 14. marta 2024. godine, a koordinatorka za ovu izložbu je Aleksandra Kurjak, muzejska edukatorka. Posete školskih grupa je obavezno najaviti na telefon Narodnog muzeja Zrenjanin 023/561–841 i tražiti Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px