Osnovne škole prikupile 10 tona e-otpada i potpisale sa gradom sporazum o saradnji

Zrenjanin – e-otpad

Podelite vest

Promocija projekta “Cirkularno inovativne i otporne gradske laboratorije u regionu Adrion”– CIRCLE - tri škole prikupile 10 tona e-otpada

Grad Zrenjanin i Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat, organizovali su promociju projekta “Cirkularno inovativne i otporne gradske laboratorije u regionu Adrion”– CIRCLE.

rcr promocija projekta 017
rcr promocija projekta 012

O značaju i rezultatima projekta govorili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, v.d. direktora JKP “Čistoća i zelenilo” Nemanja Milinković i Irena Živković iz RCR Banat.

Gradonačelnik Salapura je izrazio zadovoljstvo što je u sklopu ovog projekta potpisan i Sporazum o saradnji sa zrenjaninskim osnovnim školama, u sklopu koga je prikupljan e – otpad, a da je osim toga reč o još jednom projektu koji finansira Evropska unija u okviru Interreg Jadransko-jonskog programa saradnje 2014-2020 – Adrion.

Gradonačelnik je istakao i da je jedan od ciljeva ovog projekta buđenje svesti najmlađe populacije i njihovo upoznavanje sa potrebom pravilnog prikupljanja, selekcije i odlaganja opasnog električnog otpada.

Pored ovog projekta, rekao je gradonačelnik Salapura, Grad Zrenjanin putem javnih poziva sprovodi i mere u oblasti sufinansiranja domaćinstava

za projekte energetske efikasnosti i smanjenja emisije CO2 – zamena stolarije i kotlova sa nadležnim ministarstvima, kontinuirane akcije pošumljavanja, ozelenjavanja površina, sanacija postojećih parkova.

rcr promocija projekta 006

Više na sajtu grada

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Зрењанин град актуелности“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022