Osnovna škola u Čenti završila kompletnu zamenu stolarije vrednu 2,5 miliona dinara!

Zrenjanin – Osnovna škola u Čenti

Završena zamena kompletne stolarije na zgradi škole i vrtića u Čenti, grad investirao u projekat 2,5 miliona dinara

Na zgradi Osnovne škole „Branko Radičević“ u Čenti i dečjeg vrtića pri školi, koju pohađa više od 200 učenika i oko 80 dece u tri predškolske uzrasne grupe, završeni su radovi na zameni sve preostale stare stolarije, a Grad Zrenjanin u taj projekat investirao je 2,5 miliona dinara.

centa prozori asfalt 000

Grad Zrenjanin ovim aktivnostima, kao i radovima na zameni stolarije, fasada, kotlova za grejanje, rasvete u mnogim drugim osnovnim i srednjim školama, daje snažan doprinos poboljšanju energetske efikasnosti, uštedi energije i posvećenosti “Zelenoj agendi” Republike Srbije.

centa prozori asfalt 002

Prilikom posete gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure i njegovih saradnika Čenti, jula prošle godine, istaknuto je da se stanovništvo u tom selu ne osipa i da raste interesovanje za kupovinu kuća.

Svi projekti realizovani u OŠ „Branko Radičević“, a bilo ih je nekoliko u poslednjih godinu ipo dana, idu u prilog nastojanjima lokalne samouprave da školski objekti u seoskim sredinama ne budu samo energetski efikasni, već i da omogućuju što prijatniji boravak dece, od jaslenog do školskog uzrasta.

Podsetimo, septembra 2021. godine opremljen je novi prostor u dečjem vrtiću za potrebe otvaranja jaslene grupe. Potom je, kroz projekat NIS – „Zajednici zajedno“, pre godinu dana uloženo 2 miliona dinara u prvu fazu zamene prozora, svetlarnika i vrata, da bi, na početku ove grejne sezone, u školi bio zamenjen i dotrajao kotao na čvrsto gorivo. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Izvor: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. lepo je što grad zrenjanin ulaže u školi na teritoriji opštine pa tako je obnovljena i škola u čenti što je za svaku pohvalu istu školu pohadja veliki broj dece stoga škola treba da zadovoljava sve stadarde današnjeg vremena

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022